O româncă a înșelat o bătrână din Italia cu 40.000 de euro: „Mi-au murit trei copii, ajută-mă”

O româncă în vârstă de 49 de ani a înșelat o pensionară din Falconara, provincia Ancona (Marche), cu 40.000 de  euro povestindu-i tot felul de întâmplări deosebit de triste din viața sa, dar total neadevărate. Femeia s-a plâns că i-au decedat trei copii, de-a lungul unei perioade de cinci ani,  iar bătrâna, pentru a-i alina suferința, a ajutat-o cu diverse sume de bani.

În realitate, în urma controlului efectuat de carabinieri s-a constatat că românca deținea printre alte bunuri de mare valoare și un automobil BMW X6.

Cele două s-au cunoscut cu cinci ani în urmă pe treptele bisericii din Piaza Sant’Antonio din Falconara. Bătrâna în vârstă de 82 de ani, pensionară după ce a lucrat ca funcționară la poștă, s-a lăsat înduioșată de situația grea în care românca se afla. Femeia, cu inițialele A.S., primea venitul de cetățenie și bonus de îngrijire pentru un copil cu dizabilități.

De-a lungul celor cinci ani, i-a povestit pensionarei că i-au murit trei copii, unul în Olanda, într-un accident de mașină și doi gemeni, morți ambii de accident vascular la vârsta de 5 ani. Bătrâna nu a stat niciodată pe gânduri, i-a dat bani de tratamente și a plătit înmormântările celor trei copii, până când a rămas fără niciun ban.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La un moment dat nu a mai avut nici cu ce să își plătească facturile și personalul de la oficiul poștal unde avea contul bancar, înțelegând că se întâmplă ceva ciudat, a anunțat carabinierii.

Militarii s-au prezentat la domiciliul bătrânei și i-au ascultat întreaga poveste. Pe noptiera sa din dormitor s-a găsit o fotografie înrămată a româncei care îmbrățișa doi gemeni. Fotografia era un fals, prelucrată digital.

În casa româncei au fost găsite însă, în urma percheziției, bijuterii din aur, o dronă în valoare de 2.000 de euro și alte obiecte scumpe. Femeia deținea și un autoturism BMW X6. Venitul de cetățenie i-a fost revocat și va trebui să răspundă pentru eludarea incapacității, o infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 643 din codul penal italian.

Distribuie acest articol