Româncă înșelată de un escroc italian cu 32.000 de euro. Bărbatul s-a dat drept polițist

O româncă a fost înșelată de un cunoscut escroc italian cu suma de 32.000 de euro, bani cu care intenționa să își cumpere o locuință într-o localitate din Sicilia. Bărbatul, care s-a dat drept polițist, i-ar fi spus că mama lui se ocupă cu tranzacții imobiliare și conaționala noastră a transferat banii în niște conturi de joc de la o agenție de pariuri sportive.

Escrocul se numește Giorgio Covato și faptele datează din februarie 2021. După finalizarea anchetei, Parchetul din Palermo a emis în aceste zile un ordin de arest pe numele bărbatului.

Covato a cunoscut-o pe conaționala noastră la Palermo, în zona Foro Italico. El a abordat-o spunându-i că este un polițist sub acoperire și că a intervenit deoarece ea era urmărită de un bărbat și se afla în pericol. În realitate niciun bărbat nu o urmărea pe românca noastră, ci Covato și-a pregătit cu această stratagemă o nouă înșelătorie.

Între cei doi s-a legat repede o relație de prietenie. Femeia, crezând că italianul era cu adevărat polițist de meserie, i-a acordat deplina ei încredere. Ea i-a mărturisit că avea 32.000 de euro cu care intenționa să își cumpere un apartament. Covato, un escroc cu experiență, cunoscut forțelor de ordine, s-a oferit să o ajute spunându-i că mama lui se ocupă cu tranzacții imobiliare și alte intermedieri fiscale.

Românca a fost convinsă că transferă banii ca avans pentru o locuință, dar, de fapt, cei 32.000 de euro au mers la mai multe conturi de joc de la o agenție de pariuri sportive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă banii pierduți românca a mai fost păgubită de o verighetă și un lanț de aur.

În acest caz, pe numele lui Giorgio Covato a fost eliberat un ordin de arestare pentru înșelăciune și furt, dar bărbatul italian se află deja în închisoare, la Ragusa, din februarie 2022, pentru o altă înșelătorie.

@rotalianul