Româncă întoarsă din Italia, arestată de polițiști după ce a sunat la 112 să ceară ajutor. Soțul femeii făcea scandal

O femeie originară din localitatea Zărnești, județul Buzău, dar domiciliată în Mărăcineni, localitate din același județ, a ajuns în arestul poliției după ce a sunat la 112 pentru a cere ajutor pe motiv că soțul ei provoca scandal.

Surprinzătoarea decizie a polițiștilor, relatează agenția de presă Agerpres citată de Digi24, a fost luată după ce aceștia au identificat-o pe femeie și au descoperit că era căutată de autoritățile din Italia.

Episodul s-a petrecut la data de 9 decembrie 2022, când polițiștii din Mărăcineni au primit o solicitare de intervenție la domiciliul unei femei de 38 care reclama faptul că soțul ei făcea scandal.

Sosiți la locuința celor doi soți, agenții de poliție au reușit să aplaneze conflictul, apoi au trecut la identificarea ambelor persoane.

Odată introdus numele femeii în baza de date însă, oamenii legii au constatat că pe numele ei exista un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform datelor din mandat, românca era căutată de justiția italiană pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi înşelăciune comise pe teritoriul Peninsulei.

Polițiștii au informat astfel femeia despre semnalarea introdusă în SIS (Sistemul Informatic Schengen) pe numele ei, inculpata fiind preluată ulterior de poliţiştii de investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și condusă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Judecătorul a dispus apoi pentru femeie arestarea preventivă pentru 14 zile, urmând că autoritățile române să demareze procedurile de extrădare către cele din Italia.

Distribuie acest articol