Româncă întoarsă din Italia de sărbători, ucisă în bătaie de soț. Femeia voia să divorțeze de el

Un eveniment înfiorător a zguduit oraşul Galaţi în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie 2023, când un bărbat de 35 de ani, Victor Nicu Anatoschi, şi-a ucis soţia, Alina Lăcrămioara, în vârstă de 30 de ani. Două fetițe de 9 și 10 ani au rămas orfane de mamă.

Lăcrămioara se întorsese din Italia, unde era stabilită de mai mulți ani

Victor, soțul ei, a fost cel care a sunat la 112, cerând ajutor pentru soţia sa pe care a spus că a lovit-o. El a declarat că nu va fi acasă şi că va lăsa uşa deschisă.

La sosirea echipajului medical, era deja prea târziu pentru tânăra mamă, iar decesul acesteia a fost declarat la faţa locului.

Victor a fost capturat de poliţie la scurt timp după fapta oribilă. El și-a bătut soția și a sugrumat-o pentru că femeia voia să divorțeze de el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alina Lăcrămioara Mustafa era originară din Focşani şi venise în Italia când era încă minoră, relatează publicația La Repubblica.

A lucrat în agricultură, pe câmpurile din Puglia și l-a cunoscut pe Victor, care a dus-o la Genova și a forțat-o să întrețină raporturi intime cu alți bărbați. Ulterior, cei doi s-au căsătorit și au avut două fetiţe.

După 14 ani de un mariaj tumultos, s-a despărțit recent de Victor, care nu a fost de acord să divirțeze, şi a început o relaţie cu un taximetrist din Genova, Mario Zanetti, care spera să-i ofere o viaţă mai bună.

Italianul a făcut declarații publice prin intermediul sursei citate și cere să se facă dreptate pentru Lăcrămioara

Pentru vacanța de Crăciun Lăcrămioara ar fi părăsit locuința situată în cartierul San Fruttuoso din Genova și s-a întors la părinții ei, unde le avea pe fete. Fostul soț ar fi invitat-o la el, la Galați, împreună cu fetele „pentru a clarifica unele lucruri”. Acolo s-au certat, iar bărbatul a bătut-o și strangulat-o.

Mario Zanetti, taximetristul italian, este disperat și cere să se facă dreptate: „Acel om este un monstru! Trebuie să plătească pentru ce a făcut!”

Ce a mai declarat italianul:

„La început era îndrăgostită de acel bărbat, care i-a promis câte și mai câte. Au venit să trăiască la Genova pentru că aici el avea mai mulți rude, locuiau în San Fruttuoso. Apoi, însă, a dus-o pe trotuar și a forțat-o să întrețină relații intime cu alți bărbați. Într-o noapte, acum câțiva ani, am găsit-o înghețată la Sampierdarena. Mi-a fost milă, m-am gândit să o ajut.

Între noi s-a născut o prietenie, nimic mai mult. Dragostea a înflorit în timp. Într-o noapte m-a sunat, se simțea rău, dar se temea de consecințe dacă nu ar fi continuat să lucreze. Dar eu am dus-o la spital, unde a fost operată de urgență pentru peritonită”.

După nașterea fetițelor – separate de un an de zile – acestea au mers să trăiască cu părinții Lăcrămioarei, la Focșani. Și Victor Nicu Anatoschi s-a întors în România, unde Lăcrămioara mergea ocazional să-și viziteze fiicele.

Mario Zanetti este în contact cu familia victimei. „Mi-au explicat că după Crăciun el a sunat-o și a invitat-o la prânz, în casa lui, la Galați: Și familia mea va fi acolo, nu ești în pericol. Trebuie să vorbim” i-ar fi zis el.

În schimb, cu un pretext inventat, el i-ar fi făcut pe toți să plece, astfel încât să rămână singur cu Lăcrămioara. Fetelor le-ar fi spus să meargă să se joace în parc, dar cea de 9 ani, îngrijorată că mamei i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, s-a întors la apartament și ar fi văzut pe fereastra dormitorului cum tatăl său îi ucidea mama. Conform celor relatate de italian, fata ar fi filmat crima cu telefonul.

Ziarele și televiziunile românești promovează versiunea asasinului, conform căreia era familia Lăcrămioarei cea care voia ca femeia să întrețină relații pe bani cu alți bărbați, că fostul soț era împotrivă și disputa ar fi izbucnit tocmai din acest motiv. Italianul, însă, susține că soțul ar fi fost cel care o punea să se prostitueze.

„De fiecare dată el o maltrata, îi cerea bani și îi cheltuia banii la aparatele cu jocuri. În 2019, ea a cerut deja divorțul, apoi el a convins-o să se răzgândească.

A bătut-o mereu și a jefuit-o de bani. Pretindea ca ea să continue să-și facă viața pe trotuar și să-i trimită bani. În secret, reușeam să trimit ceva familiei, pentru fetițe. Care veneau din când în când aici, la Genova, am petrecut momente frumoase împreună”, a afirmat italianul.

Mario plănuia să se pensioneze și să se mute în România, împreună cu Lăcrămioara chiar se gândea să adopte un nepot, pentru că în august fratele ei murise într-un accident de mașină, lăsând cinci copii.

124103592-9ece83ac-d2b3-41c8-bded-398402aeb326
Mario Zanetti și Lăcrămioara

„Frica mea acum este că acest delincvent poate justifica cumva ceea ce a făcut, pentru a obține o reducere a pedepsei. Sper să existe cât mai multă atenție posibilă asupra acestui caz, chiar și din Italia”.

Victor Nicu Anatoschi are antecedente penale minore și o pasiune exagerată pentru jocurile de noroc: „Nu am vrut s-o omor, a fost un moment de furie. Dacă s-a întâmplat, este doar vina ei și a familiei”, a declarat el în timp ce era dus la secția de poliție.