Româncă întoarsă din Italia diagnosticată cu coronavirus. Inițial a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a părăsit locuința

O tânără în vârstă de 26 de ani care s-a întors recent în țară din regiunea Veneto, a fost depistată marți, 10 martie, cu infecția provocată de noul tip de coronavirus. Ea a fost amendată câteva zile înainte cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deşi i se comunicase că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia.

Femeia este din județul Hunedoara și a fost transportată în cursul nopţii, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor, informează Agerpres.

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara.

Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, fără să anunţe, în prealabil la DSP Hunedoara, femeia a fost amendată cu 10.000 lei.

Serviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost informat apoi luni seara, că femeia are febră. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID-19, care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, rezultatul pozitiv fiind primit marţi seara. Pacienta a fost transportată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimele zile, Guvernul a decis să suspende traficul aerian, feroviar și rutier de persoane dinspre și spre Italia. Persoanele care vor intra în țară venind din Italia vor fi puse în carantină sau autoizolare pe teritoriul României, a anunţat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

În România sunt până la această oră 30 de cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

@rotalianul