O româncă întoarsă din Italia este infectată cu noul coronavirus. Nu provine dintr-o zonă roșie

O româncă în vârstă de 70 de ani întoarsă recent din Italia a fost depistată ca fiind infectată cu Covid-19. Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 4 martie și după rezultatul pozitiv stabilit în urma analizelor medicale a fost transportată la Spitalul de boli infecţioase din Cluj-Napoca, precizează Agerpres.

Femeia respectivă este dintr-o localitate limitrofă municipiului Târgu Mureş și a revenit recent în ţară din Ancona, regiunea Marche, din Italia, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

„I-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. Femeia va fi internată şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a precizat prefectul de Mureş.

Între timp, România suspendă toate zborurile din și spre Italia, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni către Italia și dinspre Italia, începând cu 9 martie, ora 12.00, ora României, până în 23 martie 2020, ora 12.00, ora României”, a transmis ministrul de interne Marcel Vela.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ceea ce priveşte punctele de frontieră terestre, cetăţenii români care vin din cele patru state vor fi informaţi că sunt obligaţi fie să intre în carantină pe raza judeţului de graniţă, fie să se izoleze la domiciliu. Vela a mai adăugat că se va permite şi accesul cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, dar „sub măsura obligatorie a carantinei.”

Până astăzi, 9 martie, în România au fost confirmate 15 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre cei 15 cetăţeni care au contactat virusul, 5 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Toţi pacienţii internaţi au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Distribuie acest articol