O româncă întoarsă în țară din Italia a fost scoasă afară din casă de soț pentru a nu sta cu ea în autoizolare

Totul s-a petrecut în data de 16 decembrie, cu numai 2 zile înainte ca autoritățile române să scoată Italia de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar autoizolarea la domiciliu să nu mai fie obligatorie pentru persoanele care vin în România din această țară. În acea zi, o româncă întoarsă din Peninsulă a fost scoasă afară din casă de soțul ei pentru a nu fi obligat să stea 14 zile în autoizolare cu ea.

Potrivit ziarului Adevărul, conaționala noastră este originară din Pitești și în data de 15 decembrie aceasta s-a întors din Italia la domiciliul ei situat în cartierul Găvana din acest oraș. Conform normelor în vigoare la acea dată, femeia trebuia să stea 14 zile în autoizolare și probabil asta avea de gând să facă. Numai că a doua zi, îngrijorat de faptul că va trebui să stea și el închis în casă timp de două săptămâni, soțul a scos-o pur și simplu afară din locuință pe femeia întoarsă de la muncă din Italia.

Neștiind ce să facă și unde să se ducă, soția a stat timp de două ore în scara blocului și a sunat la diferite instituții ale statului pentru a cere ajutor. În cele din urmă, un echipaj de poliție a sosit la fața locului și a stat de vorbă atât cu ea, cât și cu soțul ei.

Bărbatul și-a justificat gestul în fața polițiștilor spunând că nu vrea să fie obligat să stea și el în izolare la domiciliu timp de 14 zile, precizând că riscă să își piardă locul de muncă într-o astfel de situație. Polițiștii au sunat apoi la DSP Argeș, iar femeia a fost plasată în carantină instituționalizată într-un centru din Pitești.

„Femeia respectivă trebuia să intre în carantină instituţionalizată de când s-a întors din Italia. Femeia a stat o zi cu soţul, iar după aceea soţul a dat-o afară din casă. Nu o puteam lăsa afară, la cum e vremea… Drept urmare, am dus-o la un centru de carantină, pe cheltuiala dânsei. Dacă nu va plăti, o vom da în judecată ca să plătească”, a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, citată de Adevărul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Soțul femeii, pe de altă parte, a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru fapta sa, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.

Te-ar mai putea interesa: