Româncă judecată în Italia pentru că și-a abandonat câinele. L-a lăsat legat de o masă pe terasa unui bar

O femeie de naționalitate română va fi judecată în Italia pentru că și-a abandonat câinele după ce l-a legat de o masă de pe terasa unui bar din Faenza (Emilia-Romagna).

Câinele, Ivan, redenumit astfel de ENPA (Agenția Națională pentru Protecția Animalelor), este din rasa molosser și nu are ochiul stâng. El a fost găsit vineri, 24 iunie, legat de o masă de pe terasa barului Clan Destino, în Viale Baccarini, închis la acea vreme. Ivan stătea cuminte și își aștepta stăpâna, dar aceasta plecase fără niciun gând de întoarcere.

Femeia, rezidentă într-o localitate de pe litoralul regiunii Emilia-Romagna, a sosit cu el la Faenza călătorind cu trenul și tot cu trenul s-a întors în localitatea de domiciliu, dar fără câine. Drept mărturie privind comportamentul femeii sunt imaginile camerelor de supraveghere video ale zonei dobândite de Poliția Locală după ce a fost primită plângerea celor de la ENPA.

Ivan, după ce a fost găsit, a primit îngrijirile necesare și a fost încredințat voluntarilor asociației, într-o stare evidentă de dificultate. Înfierbântat, slăbit și însetat din cauza timpului petrecut legat de masă unde și-a așteptat în mod zadarnic stăpâna. El va fi dus la adăpostul „Rifugio del Cane” pentru câinii care pot fi adoptați de comunitate.

Între timp, românca a fost înștiințată de procesul penal care va avea loc împotriva sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe pagina Facebook „Rifugio del Cane E.N.P.A. Faenza” se poate citi într-o postare:

„Suntem bucuroși și mândri că vă putem da această veste, în sfârșit i se va face dreptate  lui Ivan, abandonat după ce a fost legat de o masă într-un bar din Faenza. Comisarul-șef al Poliției Municipale Faenza și Șeful Unității de Poliție Judiciară domnul Eros Zalambani, ne-a transmis următorul mesaj:

‘Ivan era un câine mare și fericit, locuia cu mama și sora lui și se simțea iubit. Stăpânii săi, care îl aveau de când era cățeluș, au postat fotografii cu el și au primit multe like-uri pe rețelele de socializare. Într-o zi, Ivan a plecat cu trenul. Era foarte fericit, era o zi frumoasă. Abia coborât din tren, el și stăpâna lui s-au oprit la un bar. Ivan a așteptat cu răbdare ca stăpâna care-l legase de o masă din afara barului să vină să-l ia pentru a-și continua plimbarea. Probabil că era obișnuit și aștepta cu răbdare să se întoarcă stăpâna înainte de a începe să latre. Ivan are un singur ochi, de mic, dar dacă ar vedea filmulețul pe care l-am văzut eu, cu stăpâna care după ce l-a legat a fugit ca o hoață spre gară, să plece acasă fără el, nu și-ar crede ochiului! Ivan va aștepta în zadar toată viața ca stăpâna lui să se întoarcă amantele sa-l ia de acolo… Stăpâna lui, în schimb, nu cred că se aștepta ca cineva în uniformă să-i sune la ușă și s-o înștiințeze că a fost dată în judecată.’”