Româncă judecată în Italia pentru moartea bătrânului asistat. Pensionarul a fost găsit legat de mâini și de picioare

A fost reluat în această dimineață de miercuri, 20 iulie, la Agrigento (Sicilia), procesul româncei Dana Mihaela Nicoleta Chiță în vârstă de 28 de ani, originară din Turda, județul Cluj. Ea este acuzată de uciderea voluntară și tâlhăria calificată a lui Michelangelo Marchese, un bătrân de 89 de ani pentru care lucra ca îngrijitoare.

Pensionarul locuia la Palma di Montechiaro și a găsit decedat de fiul său, în apartamentul de pe via Pietro Attardo. Bătrânul avea mâinile și picioarele legate.

În ședința de astăzi a avut loc audierea unor martori chemați să depună mărturie. Unul dintre ei, de altfel, a refuzat practic să răspundă la întrebări și, după mai multe avertismente, Curtea a decis să transmită actele procurorului pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă.

Instanța a decis amânarea ședinței pentru data de 23 septembrie, când va lua cuvântul procurorul adjunct Cecilia Baravelli pentru rechizitoriu, avocații părții civile, Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, precum și avocatul apărării, Angelo Asaro.

Cadavrul lui Michelangelo Marchese a fost găsit în apartamentul său din via Pietro Attardo, în Palma di Montechiaro, cu mâinile și picioarele legate, la 11 iulie 2020. După o primă inspecție a medicului legist a fost exclusă moartea naturală. Cercetările, efectuate în teren de către Carabinierii Companiei Licata, s-au concentrat asupra îngrijitoarei care a fost audiată imediat după descoperirea trupului neînsuflețit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentul de cotitură în anchetă a sosit când investigatorii au găsit mașina victimei în posesia unui individ din Canicattì. Interogat de polițiști, acesta a confirmat faptul că femeia, după crimă, l-a contactat să o ajute să scape de mașină. Dana Mihaela Nicoleta Chiță, conform celor reconstituite, după ce a comis tâlhăria și l-a ucis pe bătrân ar fi părăsit casa în dezordine, fugind cu mașina victimei. Probele verificate de criminaliștii din Messina au dovedit că bătrânul a fost ucis de îngrijitoare, cu scopul de a-l jefui.

Femeia are antecedente penale atât în Italia, cât în și România

În Italia, aceasta a fost arestată în trecut pentru rezistență la reținere, iar în România, Nicoleta era căutată de polițiști pentru furt din locuințe, figurând la secțiunea persoane urmărite.