Româncă la un pas de a fi arestată într-un autocar care venea din Italia. Nora sa a scăpat-o de pușcărie

O româncă aflată într-un autocar cu care călătorea din Italia, a fost la un pas de a fi trimisă la închisoare joi dimineață, 27 aprilie, în urma unui control a poliției federale germane pe autostrada Inntal (A93).

1200-20230427111617 (5)

Femeia, în vârstă de 55 de ani, era căutată în baza unui mandat de arestare. Cu toate acestea, datorită intervenției nurorii sale, a reușit să evite detenția, informează Presse Portal.

În timpul unui control de rutină, efectuat la punctul de frontieră situat lângă localitatea Kiefersfelden (la granița germano-austriacă), polițiștii au descoperit că femeia fusese condamnată în 2020 de Tribunalul Hagen pentru fraudă, în două cazuri, și avea de plătit o amendă de aproximativ 1.000 de euro, incluzând și costurile procesului.

Pentru că nu plătise amenda la termenul fixat de justiția germană, conform unei ordonanței judecătorești trebuia să execute o pedeapsă privativă de libertate de 60 de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, grație nurorii sale, care a fost contactată telefonic, femeia a scăpat de închisoare. Nora, care locuiește în landul Nordrhein-Westfalen, a fost de acord să preia plata amenzii pentru soacra sa și a achitat suma la o secție de poliție din zona Ruhr.

Abia după ce poliția federală din Rosenheim a primit confirmarea plății, femeia româncă și-a putut continua călătoria.

@rotalianul