Româncă lovită de soțul italian în timp ce avea copilul de 4 ani în brațe. „Tată, te rog, oprește-te!”

Un bărbat italian, în vârstă de 58 de ani și domiciliat în localitatea Ancona din regiunea Marche, a fost condamnat recent la opt luni de închisoare cu suspendare pentru violență împotriva fostei sale partenere, în urma unei dispute financiare care a degenerat în violență.

Conform Il Resto del Carlino, agresiunea s-a petrecut în prezența copilului lor de patru ani, care l-a implorat pe bărbat: „Tată, te rog, oprește-te!”

Disputa a început în casa pe care o împărțeau încă, în ciuda despărțirii lor. În mijlocul discuției, bărbatul italian i-a aplicat un pumn în față femeii, apoi s-a oprit doar pentru că femeia ținea în brațe copilul lor.

Victima, o femeie româncă în vârstă de 34 de ani, a reușit să fugă din casă și să alerteze forțele de ordine. Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la data de 11 decembrie 2019.

Judecătoarea Francesca Grassi a hotărât ca agresorul să plătească despăgubiri victimei în valoare de 3.000 de euro, precum și să susțină toate costurile judecății.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul procesului, victima a povestit în tribunal evenimentele acelei zile de coșmar: „Am fost împreună timp de 17 ani”, a mărturisit ea.

„În ziua respectivă, trebuia să merg la muncă și mă pregăteam să-i las copilul. El ar fi trebuit să aibă grijă de el. Am avut o discuție și m-a pălmuit”, a adăugat.

În timpul mărturiei, victima a fost copleșită de emoție și nu a reușit să continue. Parchetul a reamintit însă declarațiile ei inițiale făcute forțelor de ordine.

Conform mărturiei, tensiunile în casă erau alimentate de probleme financiare. Femeia a susținut că fostul ei partener ar fi cheltuit bani pentru cadouri extravagante pentru noua lui iubită, inclusiv un inel de logodnă, în loc să se ocupe de nevoile copilului lor.

Pe de altă parte, bărbatul a avut o versiune diferită a incidentului. „Trăiam într-o cameră separată de patru luni, eram practic separați în aceeași casă. Ea venea adesea în camera mea și îmi striga, la un moment dat a aruncat chiar cu un scaun în mine.

În acea zi era agitată, a intrat în cameră, m-a atacat, așa că am împins-o și poate că i-am rănit buza cu o unghie. Dacă nu o împingeam, aș fi ajuns eu la spital.”

În proces a fost audiată și o vecină a cuplului. Bărbatul italian, care lucrează ca pescar, are dreptul să conteste hotărârea judecătorească.

telefono-rosa

Distribuie acest articol