Româncă, mamă a 19 copii, omagiată pentru puterea de a naște și crește o familie atât de numeroasă

O parohie locală din țara noastră a organizat un eveniment remarcabil în cadrul campaniei „Luna pentru Viață”, în cinstea unei femei care a născut și crescut 19 copii.

Aneta Artemie locuiește în Giurgești, comuna Vulturești, județul Suceava, menționează Orthodox Times.

Ea este soția cântărețului bisericii parohiale și a primit de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților distincția eparhială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Distincția i-a fost acordată de către Arhiepiscopul Calinic, în semn de recunoaștere a devotamentului și sacrificiului său extraordinar de a naște și crește o familie atât de numeroasă.

1200-2024040793249 (1)
Sursa foto: Orthodox Times

Ceremonia de acordare a avut loc în cadrul unui atelier dedicat mamelor din comunitate, organizat de Parohia Giurgești și condus de Preotul Paroh Marian Ștefan Onea împreună cu soția sa, Paula Onea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atelierul, cu tema „Cum să fii mamă de adolescent în societatea de astăzi”, a atras participarea a peste 40 de membri ai parohiei.

Psihologul Valentina Rusu a împărtășit sfaturi prețioase despre creșterea sănătoasă a copiilor și gestionarea eficientă a relațiilor cu adolescenții.

„Educația copilului începe din pântece. Întreaga viață a mamei, abilitățile, experiențele spirituale și preocupările sunt transmise copilului.

Devotamentul unei mame stă la baza creșterii și pregătirii pentru viață a fiecărui mare creștin”, a transmis preotul Ștefan Onea.

Evenimentul a fost doar una dintre numeroasele inițiative desfășurate în cadrul Lunii pentru viață, o campanie anuală dedicată promovării valorilor pro-viață.

Anul acesta, campania a reunit aproximativ 200.000 de participanți în 1.500 de orașe și sate din România și Republica Moldova, într-un efort comun de a celebra și susține viața, de la concepție până la moartea naturală.