Româncă moartă de COVID în Italia la câteva zile după internare. Nu era vaccinată împotriva virusului

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 67 de ani, a murit în secția de boli infecțioase a spitalului Mazzini din Teramo (Abruzzo) după ce s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2. Conaționala noastră se afla în vizită la rude și se presupune că a luat virusul în timp ce se afla în Italia. A decedat doar după câteva zile de la internare, relatează Il Messaggero.

Maria Cociu ar fi împlinit peste câteva zile 68 de ani. Venise în Italia de ceva timp, să-și viziteze rudele care locuiesc la Torano Nuovo. A început să se simtă rău și a fost internată la spitalul „Giuseppe Mazzini” din Teramo, unde a fost diagnosticată cu Covid-19. După numai câteva zile femeia a decedat.

Trupul neînsuflețit a plecat vineri, 27 august, pe ultimul său drum spre casă. Maria Cociu va fi înmormântată în România.

Femeia nu era vaccinată, iar autoritățile italiene presupun că s-ar fi infectat pe teritoriul Italiei, ceea ce evidențiază un defect al sistemului: toate persoanele care ajung în Italia ca oaspeți la rude, nefiind rezidente, nu sunt înregistrate la unitatea sanitară locală (ASL) și nici la biroul de evidență a populației din cadrul primăriei localității unde se opresc. Ceea ce îngreunează identificarea acestora și vaccinarea lor anti-Covid.

@rotalianul