Româncă moartă de COVID în Italia, unde venise să-și petreacă vacanța

O româncă în vârstă de 75 de ani a murit de Covid la spitalul din Messina (Sicilia). Conform informațiilor publicate de Messina Today, conaționala noastră se afla în Italia în vacanță, când a descoperit că este infectată cu virusul Sars-Cov-2.

Sicilia a depășit ieri, 24 august, pragul de 100 de spitalizări în terapie intensivă, cu 102 paturi ocupate din cele disponibile. Dintre cei 102 pacienți de la ATI, 78 nu erau vaccinați, șapte au primit doar prima doză și 12 au finalizat schema de vaccinare. Datele au fost făcute publice de președintele regiunii, Nello Musumeci.

Nouă persoane au murit de Covid în Sicilia în ultimele două săptămâni, patru la data 24 august, trei pe 23 și două joi, 12 august. Printre aceștia și conaționala noastră care a fost internată la Spitalul Universitar „G. Martino” din Messina, unde a și decedat.

De luni, 30 august, Sicilia trece din zona albă în cea galbenă. Pe pagina sa de Facebook, președintele regiunii, Nello Musumeci, a lansat următorul apel: „Vaccinați-vă!”