Româncă moartă în Italia după ce a alunecat pe scări într-o gelaterie. Despăgubiri de 250.000 de euro pentru familiari

O femeie româncă în vârstă de 62 de ani a murit pe loc după ce a căzut pe scările depozitului unui magazin cu înghețată de pe bulevardul Regina Elena din Rimini. Incidentul a avut loc în iunie 2018, iar luni, 17 aprilie 2023, instanța de judecată le-a condamnat pe cele două proprietare pentru omor din culpă.

Luni dimineața, la finalul procesului de primă instanță, judecătorul de la Tribunalul din Rimini le-a condamnat la 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, recunoscându-le circumstanțele atenuante generice.

Magistratul a impus, de asemenea, o sancţiune pecuniară de 80.000 de euro companiei care se ocupa în acel moment de gestionarea gelateriei și a stabilit o despăgubire de 250.000 de euro în favoarea soțului victimei. În ceea ce privește daunele materiale, evaluarea a fost amânată pentru instanța civilă, subliniază Il Resto del Carlino.

Totul s-a întâmplat pe 15 iunie 2018, în jurul orei 23:00, într-o vineri seară.

Gelateria era aglomerată, plină cu turiști care veneau și plecau în mod constant. Cele două proprietare erau ocupate cu servirea clienților și nu au observat-o pe conaționala noastră care intenționa să meargă la toaletă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceasta, după ce a intrat în gelaterie, s-a îndreptat spre coridorul îngust la capătul căruia se afla ușa magaziei. În apropiere erau băile destinate clienților, dar ea a mers direct spre magazie.

Ușa era închisă, dar cheia era înfiptă în broască. Femeia a întors cheia, a deschis ușa și a intrat, fără a vedea prima dintre cele zece trepte ale scării. A căzut, s-a lovit la cap și a murit pe loc.

Nimeni nu a observat-o până când una dintre cele două proprietare nu s-a dus în magazie. A rămas uimită când a văzut ușa deschisă, a aprins imediat lumina și a făcut descoperirea macabră.

A sunat la 118, iar personalul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul. O patrulă de carabinieri a intervenit la fața locului și le-a fost încredințată sarcina de a elucida dinamica tragediei.

Reconstituirea indica ipoteza unei morți accidentale. Femeia ar fi confundat ușa magaziei cu cea a toaletei. Parchetul a dispus efectuarea unor investigații suplimentare care au scos la iveală nerespectarea unor măsuri de securitate în cadrul localului.

Potrivit apărării, tragedia de pe bulevardul Regina Elena nu ar fi fost altceva decât o fatalitate: ambele uși, atât cea a depozitului, cât și cea a toaletei, erau bine semnalizate, iar proprietarele luaseră toate măsurile de precauție necesare.

Baia se afla chiar lângă depozit și lumina pe hol era aprinsă. Femeia de 62 de ani ar fi intrat voluntar în depozit și ar fi căzut apoi pe scări în urma propriei erori.

Cu toate acestea, judecătorul a decis în favoarea acuzării, condamnându-le pe cele două proprietare la închisoare cu suspendare și stabilind despăgubiri pentru partenerul victimei.

@rotalianul