Româncă moartă în Italia după ce personalul de pe ambulanță a decis să nu o transporte la spital. Familia cere să se facă dreptate

O anchetă este în curs de desfășurare în localitate Gela, provincia Caltanissetta din Sicilia, pentru a investiga circumstanțele înconjurătoare ale decesului unei femei de naționalitate română, care trăia și lucra în acest oraș.

Tragedia s-a petrecut la începutul anului trecut, informează Quotidiano di Gela, iar un membru al familiei suspectează posibile anomalii în gestionarea cazului, susținând că femeia, în ciuda stării de rău pe care o manifesta, nu a fost transportată la spital.

Inițial, s-a presupus că ar putea exista omisiuni din partea personalului medical care a intervenit la fața locului cu ambulanța.

Cu toate acestea, procurorii susțin că nu au apărut elemente suficiente pentru a formula o acuzație, cerând clasarea cazului.

Judecătorul de instrucție a acceptat opoziția avocatului Angelo Cafà, care reprezintă familia româncei decedate, stabilind că există condiții suficiente pentru a continua investigația.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, a fost solicitată o anchetă suplimentară, care a fost încredințată procuraturii pentru desfășurarea în continuare a investigațiilor.

Se pare de asemenea că femeia de naționalitate română care a decedat nu a fost transferată la spitalul „Vittorio Emanuele” din cauza lipsei de locuri, o situație provocată de ultimul val de infecții COVID la acea vreme.

Operatorii medicali implicați au confirmat totuși respectarea tuturor protocoalelor prevăzute pentru astfel de cazuri, iar femeia a semnat formularul aferent.