Badanta română moartă în Italia după vaccinul cu AstraZeneca, a fost făcut public rezultatul autopsiei

Românca moartă duminică, 18 iulie, la Torino, după numai 6 ore de la vaccinul cu AstraZenica, a decedat din cauza unui edem pulmonar care nu ar avea nicio legătură cu vaccinul, informează La Repubblica.

Femeia avea 62 de ani și lucra ca îngrijitoare de bătrâni.

Duminică, la ora 12:30, a făcut a doua doză de vaccin de la AstraZeneca, iar în jurul orei 19:00, în timp ce se deplasa cu mașina pe Corso Racconigi din Torino, a început brusc să se simtă rău. A oprit automobilul, l-a sunat pe fiul său și a coborât, dar după aproximativ 30 de minute a decedat.

Conform celor relatate de presa italiană femeia suferea de hipertensiune și în geantă avea pastile pentru această afecțiune.

Rezultatul autopsiei a scos la iveală un edem pulmonar. Medicul legist Clara Bioletti a declarat însă că nu există nicio legătură între decesul femeii și vaccinul pe care îl primise cu 7 ore înainte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vor fi efectuate investigații suplimentare pentru a se clarifica ce anume a cauzat edemul pulmonar.

Edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care se datorează acumulării de lichid în interstițiul pulmonar și spațiul alveolar cu extravazarea de fluid și reabsorbția lui prin intermediul căilor limfatice.

Ca urmare a acestei acumulări de lichid în plămân este alterată suprafața de schimb alveolo-capilar și apare scăderea saturației oxigenului în sângele periferic.

Edemul pulmonar acut reprezintă o urgență medicală și se caracterizează prin dispnee severă (respirație dificilă), caz în care pacientul trebuie să se prezinte de urgență la cel mai apropiat spital.

Principala cauză pentru apariția modificărilor pulmonare este o afecțiune cardiacă.

@rotalianul