Româncă moartă în Italia în urma unui grav accident rutier. Familia despăgubită cu 1.800.000 de euro

O româncă din Italia, rezidentă în localitatea Nogarole Rocca din provincia Verona (Veneto), care era mama a trei copii, a murit după 10 zile de chinuri, zbătându-se între viață și moarte, ca urmare a unui grav accident rutier.

Familia conaționalei noastre, informează ziarul Corriere del Veneto, a fost despăgubită de compania de asigurări cu suma de 1.800.000 de euro, deși durerea soțului și a celor trei copii rămași fără mamă nu vor putea fi compensate vreodată cu bani.

Tragedia care a dus la moartea româncei noastre, Adela Veronica Sulare, în vârstă de 43 de ani, din care peste 20 de ani în Italia, s-a petrecut la data de 21 aprilie 2021, pe via Postumia din Villafranca, provincia Verona.

Adela Veronica Sulare, mamă a trei copii, moartă în Italia la numai 43 de ani. Foto: Corriere del Veneto

Potrivit sursei citate, Adela traversa strada pe trecerea de pietoni în acea zi când o mașină Toyota Yaris, condusă de o italiancă de 26 de ani din Verona, a lovit-o în plin și i-a provocat răni foarte grave.

Deși supraviețuise impactului în acea zi și a fost transportată de urgență la spitalul Borgo Trento, unde a fost internată la Terapie Intensivă, după zece zile de luptă între viață și moarte corpul Adelei a cedat, iar aceasta a murit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era o femeie foarte muncitoare, s-a integrat foarte bine în comunitate, va lăsa un gol profund”, a declarat edilul localității Nogarole Rocca despre compatrioata noastră, care lucra la Bencarni Pradelle, o firmă specializată în prelucrarea cărnii.

Tânăra italiancă de 26 de ani, responsabilă de moartea Adelei, a fost condamnată între timp, de către judecătoarea Paola Vacca, 11 luni de închisoare pentru omor rutier.

Șoferița era acuzată în rechizitoriul Parchetului că „nu a moderat viteza, nu a menținut controlul autovehiculului, nu a fost în stare să-l oprească, nu a acordat prioritate pietonului, nu a încetinit și nu s-a oprit.”

Ca urmare a acestei condamnări, compania de asigurări a italiencei a fost obligată să plătească familiei Adelei suma de 1.800.000 drept despăgubire, mai precizează sursa citată.