Româncă moartă în Italia la 10 zile după ce a fost bătută de soț. Bărbatul este judecat pentru violență domestică

Tribunalul din Roma, Italia, judecă un caz tulburător de violență domestică în care un bărbat român, Florin Virgil Ciurea, în vârstă de 39 de ani, este acuzat de rele tratament aplicate soție sale, rănirea gravă a acesteia, precum și de răpirea propriei sale fiice, care este minoră.

Soția inculpatului, Genoveva Ciurea, a decedat la data 15 ianuarie 2021, probabil și din cauza violențelor repetate la care a fost supusă de bărbatul român, scrie ziarul Il Messaggero.

Loviturile violente primite de la soțul ei au fost atât de grave încât conaționala noastră a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, fiind adesea nevoită să meargă la spital pentru a se trata de rănile provocate de soțul ei. De asemenea, bărbatul a izolat-o complet de prieteni și de familia ei.

Prima agresiune, petrecută în luna ianuarie 2018, i-a provocat femeii un traumatism cranian sever, fiind nevoie de o intervenție chirurgicală, cu o perioadă de recuperare medicală de 30 de zile.

O prietenă a familiei a depus mărturie în fața judecătorilor, declarând că victima a fost în abuzată mod constant, dar victima nega mereu că soțul ei ar fi responsabil de rănile pe care le avea, atribuindu-le în schimb unor „incidente domestice”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Genoveva a fost supusă la violențe fizice și psihologice chiar și în fața fiicei celor doi soți, care avea doar cinci ani la momentul faptelor.

„Tatăl meu o bate pe mama, dar nu pot face nimic”, i-a spus fata prietenei mamei sale care a depus mărturie la proces.

Pe lângă abuzurile fizice, Florin Virgil Ciurea o amenința mereu pe soția sa cu moartea. Îi spunea că o va găsi oriunde se va ascunde și o amenința că îi va lua fiica, dacă îl va denunța la forțele de ordine.

În vara anului 2020, după ce Genoveva Ciurea a găsit curajul totuși să depună plângere împotriva soțului violent pentru violențele suferite din partea acestuia, bărbatul a luat-o pe fetiță și a dus-o în România, pentru a trăi cu familia lui, împotriva voinței mamei micuței.

În ianuarie 2021 s-a petrecut tragedia însă. Conform actului de acuzare, „în urma unei serii de lovituri violente care au făcut-o să cadă la pământ și agravarea patologiilor descoperite la autopsie”, Genoveva Ciurea a decedat la aproximativ zece zile după ultima agresiune din partea soțului violent.

Distribuie acest articol