Româncă moartă în Italia la 10 zile după ce a fost bătută de soț. Bărbatul riscă 19 ani de închisoare

Florian Ciurea, un bărbat de 38 de ani de origine română, acuzat de maltratarea brutală a soției sale, Genoveva, care a avut un sfârșit tragic în ianuarie 2021, la spitalul San Camillo din Roma, riscă o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

În aceste zile, la Curtea cu Jurați (Corte D’ Assise) din Roma, procurorul Vittoria Bonfanti a solicitat o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru Ciurea, acuzându-l de maltratare, leziuni grave și sustragerea de minori, informează Affari Italiani.

În timpul rechizitoriului, procurorul a oferit o descriere detaliată a evenimentelor, subliniind că violența în familie a început încă din 2018 și a culminat cu incidentul fatal din ianuarie 2021.

Genoveva, care avea 38 de ani la momentul morții, a fost adusă la spital cu puține zile înainte de a deceda, având leziuni grave pe care procuratura le-a atribuit unui atac violent din partea soțului ei.

Femeia a fost găsită cu vânătai pe abdomen și leziuni la nivelul feței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cuplul locuia într-un apartament din zona Roma Nord, împreună cu fiica lor în vârstă de 8 ani. Procurorul a descris în rechizitoriu că Florian Ciurea ar fi încercat să plece în România cu fiica lor, fără știrea mamei.

„Genoveva a încercat să ceară ajutor și să-și exprime durerea în plângerea depusă în 2020”, a declarat procurorul Vittoria Bonfanti în timpul rechizitoriului.

„Ea a spus că a fost bătută și, deși i s-a sugerat să meargă la un centru pentru victimele violenței domestice, a ales să rămână acasă de dragul fiicei sale. Cu toate acestea, înainte de a pleca, și-a exprimat temerea că soțul ei ar putea să-i facă rău.”

La doar câteva luni de la depunerea plângerii, Genoveva a murit. Pe 5 ianuarie, după ce a cerut ajutorul unor prieteni, a fost transportată de urgență la spital, unde a decedat după aproximativ 10 zile.

Acum, cu toate aceste detalii aduse în fața instanței, procurorii așteaptă o condamnare severă pentru Florian Ciurea.