Românca moartă în Italia la 27 de ani: Mama organizează o procesiune de comemorare

Georgeta Cruceanu, mama româncei Andreea Rabciuc, o tânără de 27 de ani, campioană la tir, dispărută în martie 2022 și găsită decedată în ianuarie acest an, organizează la Jesi, în provincia Ancona, o procesiune pentru a cere justiție și oentru a o comemora pe fiica sa.

Evenimentul va avea loc pe 12 martie, marcând doi ani de la dispariția tinerei. Procesiunea va începe de la Arco Clementino, urmând să se încheie în piazza Federico II.

Manifestarea va include momente de rugăciune și omagieri din partea celor care au cunoscut-o pe Andreea.

„Scopul este de a cere justiție și adevăr despre ce s-a întâmplat, comemorând-o pe Andreea în al doilea aniversar al dispariției sale”, a declarat Georgeta Cruceanu conform Ancona Today, subliniind dorința de a opri violența împotriva femeilor.

photo_2024-03-01_13-23-33
Andreea Rabciuc cu mama, Georgeta Croceanu. Sursa foto: News Prima

Anchetatorii italieni au confirmat prin teste ADN că oasele găsite într-o casă veche de țară din Castelplanio, provincia Ancona, îi aparțin româncei Andreea Rabciuc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Examinarea a fost efectuată prin compararea ADN-ului mamei sale cu un dinte prelevat din rămășițele fără viață ale fetei, stabilindu-i astfel identitatea.

Ancheta se concentrează pe circumstanțele dispariției ei, ultima dată fiind văzută pe 12 martie 2022, în compania partenerului ei, Simone Gresti, și a altor doi prieteni.

Un mesaj descoperit scris pe o bucată de lemn lângă resturile umane sugerează o luptă interioară profundă și o posibilă intenție de sinucidere.

Mesajul, care include fraze ca „Dacă el nu mi l-ar fi luat, aș fi sunat-o pe mama” și „Vă iubesc”, îl indică pe Simone Gresti ca fiind persoana care i-a luat telefonul mobil.

Gresti, în vârstă de 44 de ani, este acum principalul suspect, investigat pentru omor voluntar, sechestrare de persoană și trafic de substanțe interzise. El susține că Andreea și-a lăsat voluntar telefonul, dar descoperirea mesajului ridică întrebări serioase despre această afirmație.

În cadrul investigației, a fost confiscată o cariocă neagră, pentru a se determina dacă a fost folosită de Andreea pentru a scrie mesajul, și un fular recunoscut de mamă ca aparținându-i fiicei sale.

În timp ce ancheta continuă, specialiști precum entomologul Stefano Vanin sunt consultați pentru a determina dacă trupul a fost mutat sau a rămas tot timpul în locul unde a fost descoperit.

Distribuie acest articol