O femeie de origine străină a murit în Italia la numai 32 de ani în timp ce făcea plajă pe balcon

O tânără de origine străină în vârstă de 32 de ani a murit duminică, 14 iunie, la Nardò, în Puglia, în timp ce făcea plajă pe balconul apartamentului în care locuia. Moartea tinerei femei se presupune că ar fi fost cauzată de un atac de cord sau o hemoragie internă, informează presa italiană.

În primele articole apărute astăzi cu această informație, cum ar fi cel de pe site-ul Lecce Prima, se menționa că femeia ar fi de naționalitate română, dar redacția noastră a obținut de la Primăria din Nardò următoarea precizare: „Comisariatul de poliție din orașul nostru ne-a informat că femeia era de naționalitate poloneză.”

Victima, pe nume Monica, a fost găsită de prietena cu care împărțea apartamentul din via Belisario Acquaviva. A fost imediat anunțată salvarea, dar personalul sanitar de la 118 nu i-a mai putut fi de ajutor tinerei femei care zăcea fără viață, întinsă la soare. Moartea acesteia s-a produs în jurul orelor amiezii, chiar dacă tragedia a fost descoperită în jur de ora 17:00.

Locuința celor două colege de apartament se află la câteva zeci de metri de unitatea de carabinieri. Prietena femeii care și-a pierdut viața a ieșit din casă dimineața devreme și și-a lăsat colega în costum de baie, așezată la soare, pe balcon. La întoarcere, în jur de ora 17:00, a găsit-o tot acolo, nemișcată. Și-a dat seama imediat că ceva rău i s-a întâmplat prietenei sale și a chemat de urgență ajutoare. Prea târziu pentru tânăra de numai 32 de ani, la sosirea ambulanței nu s-a putut face altceva decât să se constate decesul.

Carabinierii, împreună cu procurorul de serviciu Alessandro Prontera, au ajuns și ei imediat la fața locului. Nu a fost găsit niciun semn de efracție sau alte probe care să sugereze o moarte violentă. Medicul legist Roberto Vaglio, după primele cercetării externe ale trupului neînsuflețit, a emis ipoteza unei morți cauzate de un infarct sau de o posibilă hemoragie internă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe balcon au fost găsite trei sticle goale de votcă. Bineînțeles, nu se știe exact când și de cine au fost consumate, dar anchetatorii au suspiciunea că femeia ar fi băut alcool în timp ce stătea la soare, ceea ce i-a provocat un posibil infarct.

Trupul neînsuflețit al femeii, care la Nardò o are pe mama ei, îngrijitoare la domiciliu pentru persoane vârstnice, a fost dus la morga spitalului Vito Fazzi din Lecce și pus la dispoziția autorității judiciare.