O româncă a moștenit 500.000 de euro de la un italian. Fratele bărbatului o acuză că a falsificat testamentul

O româncă în vârstă de 55 de ani, care a moștenit toată avere de 500.000 de euro a fostului concubin, un italian din Cellarengo (Piemonte) decedat la vârsta de 60 de ani, a fost dată în judecată de fratele bărbatului cu acuzația că s-ar fi prezentat la notar cu un testament olografic fals, relatează La Stampa.

Partenerul de viață al conaționalei noastre, un antreprenor agricol, a murit cu doi ani în urmă. La puțin timp după înmormântarea sa femeia s-a prezentat în biroul notarului Luciano Ratti cu un testament olograf: scris, datat și semnat de fostul său concubin italian. Prin documentul respectiv, bărbatul își exprima dorința ca pământul pe care îl deținea, casa, economiile, precum și alte proprietăți să îi revină femeii cu care își petrecuse ultimii ani din viață.

Valoarea totală a moștenirii este de aproximativ 500.000 de euro. O moștenire care a atras atenția fratelui său, rămas uimit când a văzut că lui nu-i revine nimic.

Bărbatul decedat nu are alte rude apropiate, nu a fost niciodată căsătorit și nu a avut copii. Nici cu partenera româncă nu a întocmit vreun act oficial de uniune, cei doi au trăit împreună, în concubinaj, dar înainte de a muri i-a lăsat toată averea prin testament.

Fratele, asistat de avocatul Manlio Giattino, a contestat documentul și a denunțat-o pe femeie pentru fals. Procurorul Simona Macincia a înscris-o pe femeie în registrul suspecților și a ordonat o expertiză efectuată de Luigi La Sala, fost șef al Poliției științifice din Torino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia este apărată în instanță de avocatul Pasquale Demetrio: „Am efectuat și noi o expertiză, cu ajutorul grafologului Claudio Rosellini, care a demonstrat că testamentul a fost scris de mână, de partenerul clientei mele, înainte de a muri”, a precizat avocatul Demetrio.

Tot pentru a dovedi autenticitatea testamentului olografic, consultanții Parchetului și apărării au examinat numeroase alte documente scrise la mână de defunct.

În urma probelor care au dovedit autenticitatea documentului procurorul a cerut arhivarea cazului, dar fratele bărbatului s-a opus și a avut loc o audiere în fața judecătorului de cercetări preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă semnează decizia de arhivare sau dispune continuarea cercetărilor.

@rotalianul