Româncă mutată din Italia în Spania pentru un bărbat, ucisă de noul ei concubin, care apoi s-a spânzurat

Tragedie fără margini în orașul spaniol Castellón, provincia cu același nume din comunitatea autonomă Valencia, unde forțele de ordine au descoperit, în cursul zilei de vineri, 15 septembrie 2023, corpul neînsuflețit al unei femei românce, în vârstă de 52 de ani, într-o locuință de pe strada La Unión.

688dcd9b-591e-4d82-93a2-21be85620683_16-9-discover-aspect-ratio_default_0
Cadavrul victimei, preluat de autorități. Sursă foto: www.levante-emv.com.

În aceeași casă, concubinul ei, de asemenea român și în vârstă de 54 de ani, a fost găsit spânzurat, relatează ziarul spaniol El Mundo.

Este primul caz de acest gen în Castellón, înregistrat în decursul acestui an, mai precizează sursa citată.

Descoperirea a avut loc când o patrulă de poliție a fost alertată de colegii de muncă ai femeii românce, îngrijorați pentru ea deoarece nu s-a prezentat la serviciu.

Din acel moment, suspiciunile au determinat agenții să dea buzna în apartament, situat la primul etaj al unei clădiri, unde au găsit cele două cadavre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
6504adcacafd5
Clădirea în care s-a petrecut crima. Sursă foto: www.levante-emv.com.

Vecinii descriu un context tensionat, precizând că bărbatul avea probleme cu alcoolul și provocase deja diferite incidente în cartier, o zonă adiacentă magazinului El Corte Inglés.

Se pare că acesta frecventa regulat barul local La Nueva Unión și era cunoscut în zonă sub porecla „El Ahorcado” (Spânzuratul), având în trecut mai multe tentative de suicid.

Conform surselor apropiate cazului, românca ucisă sosise în Spania din Italia, înainte de începerea verii, și lucra la un spital din Castellón.

„Nu înțelegem cum ea, care avea viața la locul ei, cu mașina ei nouă și fiind foarte agreabilă, s-a îndrăgostit de el”, au declarat persoane apropiate victimei, adăugând că relația lor începuse foarte recent.

Primărița din Castellón, Begoña Carrasco, a transmis un comunicat în care exprimă consternarea și durerea provocată de acest eveniment tragic. În plus, a solicitat prudență și răbdare până la finalizarea investigației.

Un minut de reculegere în memoria victimei ar putea avea loc în fața Palatului Municipal, dacă se confirmă faptul că este vorba despre un nou caz de violență împotriva femeilor.