Româncă născută și crescută în Spania, luptă cu flăcările alături de pompieri și visează să devină medic în România

O tânără de doar 17 ani, Patricia, se dedică salvării vieților în Constanța, luptând alături de pompieri și participând la intervenții cu echipa de pe ambulanța SMURD.

Născută și crescută în Spania, Patricia locuiește de doi ani și jumătate în Constanța și urmează cursurile unui liceu local, informează Observator.

În timpul liber, ea se alătură echipelor de salvatori, demonstrând un curaj și o dedicare remarcabile.

photo_2023-11-02_10-42-37
Patricia. Sursa foto: captură video Observator

Patricia s-a alăturat echipei ISU Dobrogea acum un an, începând ca voluntar pe ambulanța SMURD, iar mai recent, alăturându-se pompierilor.

„Este o meserie foarte grea, mai ales că echipamentul de protecție cântărește foarte mult”, spune Patricia, „dar mie îmi place să ajut oamenii și de aici pornește totul”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea este, de altfel, singura fată care lucrează pe autospeciala de stingere a incendiilor la ISU Dobrogea.

Visul ei este să devină medic, inspirată de sistemul medical dezvoltat din Spania. „Îmi doresc să profesez ca medic și să aduc o schimbare în Spitalul Clinic din Constanța”, afirmă Patricia.

Prima ei misiune a fost o experiență marcantă, implicând stingerea unui incendiu la o mașină în parcarea unui supermarket.

„Colegii m-au lăsat să vizionez, să văd cum stau lucrurile. I-am ajutat cu uneltele de pe autospecială și cu completarea actelor”, își amintește Patricia.

Laurențiu Gheorghe, comandant de echipaj ISU, o laudă pe tânără: „A fost cu noi tura trecută la o intervenție. Am rămas surprinși că o damă face voluntariat pe mașina de stingere. A fost foarte cooperantă cu noi”.

Pentru cei care doresc să devină voluntari ISU, există anumite condiții de îndeplinit, o perioadă de pregătire și un examen la finalul căruia se acordă titlul de voluntar. Un prim criteriu este să aibă între 16 şi 65 de ani.