Româncă obligată să stea în carantină în Italia, găsită de polițiști într-un autobuz spre România

Polițiștii de la Comisariatul din localitatea italiană Duino Aurisina, de lângă Trieste, au denunțat o femeie română pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu. Femeia se afla într-un autocar care se îndrepta spre România atunci când a fost identificată de forțele de ordine.

Potrivit publicației Trieste Prima, agenții de poliție au oprit în cursul serii de marți, 1 decembrie 2020, pentru un control de rutină, un autocar care făcea transport persoane din Italia spre România. În urma verificării pasagerilor aflați în autocar, polițiștii au descoperit că unul dintre aceștia, o femeie română în vârstă de 61 de ani, rezulta în baza de date ca fiind supusă măsurii de carantină la domiciliu.

Din datele pe care le aveau polițiștii, așadar, pasagera ar fi trebuit să se afle la acea oră în locuința ei din Padova, în carantină, dar aceasta nu a respectat restricția. Femeia riscă acum să primească o amendă între 400 și 3.000 de euro, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății din Italia.