Româncă oprită înainte de a urca în avionul spre Italia. Avea în valiză 42 de kg de carne de miel, drob și slănină

O femeie stabilită în Italia de mai bine de 20 de ani a fost oprită pe aeroportul din Cluj înainte de a se urca în avionul cu care se întorcea în Peninsulă, după o scurtă vacanță petrecută în țară cu cei dragi. Cauza pentru care a atras atenția autorităților aeroportuare a fost bagajul în greutate de 42 de kg, cu mult peste limita admisă. În valiza plină până la refuz, femeia avea carne și preparate din miel și porc.

Româncă oprită înainte de a urca în avionul spre Italia. Avea în valiză 42 de kg de carne de miel, drob și slănină. Foto: Dejeanul.ro

Violeta s-a prezentat pe aeroportul din Cluj-Napoca în dimineața zilei de vineri, 30 aprilie, pentru a lua avionul spre Bergamo, după ce a stat în România doar câteva zile. La întoarcere, a umplut bagajele cu bunătățile tradiționale cerute de cei rămași în Italia, relatează dejeanul.ro. Valiza conaționalei noastre cântărea 42 de kg, cu 12 mai mult decât permite compania aeriană care efectua zborul. La control s-a constatat că bagajul era arhiplin cu carne de miel și de porc, drob, slănină și cârnați.

Conform legislației actuale se pot transporta cu avionul produse de origine animală, dar nu în cantități exagerate. Carnea trebuie să fie ambalată corespunzător și în mod obligatoriu pusă în bagajul de cală. Femeia a trebuit să renunțe la o bună parte dintre produsele din carne pe care voia să le ducă în Italia.