Românca pentru care un italian și-a ucis verișorul din gelozie este minoră și are doar 17 ani

El se numește Sebastian Ganci, este cetățean italian, are 40 de ani și lucra ca agent de pază. Ea este româncă și este minoră, are numai 17 ani. Cei doi aveau o relație care începuse în urmă cu câteva luni și care s-a terminat în mod dramatic în dimineața zilei de duminică, 11 august 2019, în urma unei tragedii care a avut loc într-un apartament din localitatea Tavazzano con Villavesco, din provincia Lodi.

Totul a început în urmă cu câteva zile, scrie Corriere della Sera, când din Cerignola, provincia Foggia, sosise în vizită la Ganci verișorul său, Amato di Paola, în vârstă de 29 de ani, cu intenția de a petrece câteva zile alături de acesta. Cei doi verișori și minora româncă de 17 ani au fost văzuți sâmbătă seara intrând împreună în locuința lui Ganci, situată la etajul trei al unei clădiri de pe via Giuseppe Di Vittorio.

Clădirea unde a avut loc crima. Sursa foto: Corriere della Sera

Nu se știe ce anume a provocat excesul de furie și gelozie în mintea lui Ganci. Poate o privire sau o vorbă nepotrivită spusă la adresa iubitei sale românce din partea verișorului său. Sau poate ceva mai grav. Cert este că în jurul orei 6:20 din dimineața zilei de astăzi, bărbatul de 40 de ani a tras cinci focuri de armă spre vărul său, dintre care două l-au lovit în abdomen și unul în frunte. Totul sub ochii tinerei românce.

Ganci a luat-o apoi pe fată de mână și s-au suit într-o mașină, îndreptându-se către Milano. Se presupune că a obligat-o să meargă cu el, fiindcă pe drum tânăra i-a cerut bărbatului să o lase să plece. Din fericire, criminalul nu s-a împotrivit și a abandonat-o într-un autogrill din localitatea Somaglia.

În timp ce bărbatul își continua drumul cu mașina spre Milano, unde locuiește sora sa, tânăra română rămasă în autogrill a sunat în lacrimi la 112 și a alertat autoritățile despre faptul că în Tavazzano a avut loc o crimă. La ceva timp după apelul conaționalei noastre către autorități avea să sune o altă femeie la 112, în legătură cu aceeași crimă. Era sora lui Ganci, căreia bărbatul îi povestise despre fapta sa și care a anunțat agenții de poliție că se află acasă la ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii relatează că l-au găsit pe criminal în stare de șoc în locuința surorii sale. Ganci a fost arestat și închis în penitenciarul din Milano pentru omor, iar în localitatea Tavazzano au rămas carabinierii locali și cei din Lodi să investigheze asupra crimei.

Minora româncă a fost preluată între timp de o patrulă a Poliției Rutiere din autogrillul unde a fost lăsată de criminal și a fost condusă în cazarma carabinierilor din Lodi pentru a i se lua declarații, având în vedere că este singura martoră la această tragedie.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20