Româncă plecată la muncă în străinătate după un anunț de pe internet, dispărută fără urmă

Silvia Stoica, o femeie de 54 de ani din satul Mălâncrav, județul Sibiu, a dispărut în condiții misterioase pe data de 14 martie, în timp ce se îndrepta spre Olanda pentru a se angaja la un loc de muncă, bazându-se pe un anunț găsit pe internet.

Rudele sale sunt îngrijorate după ce nu au mai putut lua legătura cu ea, iar încercările de a o localiza au rămas fără rezultat.

Povestea începe în dimineața când Silvia a plecat din locuința ei în zorii zilei către Sibiu, de unde ar fi trebuit să ia o mașină către Timișoara. De acolo, femeia ar fi urmat să plece cu autocarul la muncă, în Olanda.

Nepoata ei, Cristina, a povestit pentru Ora de Sibiu:

„În 14 martie, pe la 4:00 dimineața, a plecat de acasă de la unchiul meu. Trebuia să plece la lucru în Olanda. A găsit un anunț pe Internet, a sunat și a stabilit plecarea. A plecat din sat cu un om către Sibiu, care a lăsat-o la autogară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Știm că a ajuns în Sibiu, fiindcă unchiul meu a vorbit cu ea atunci și i-a spus că este bine, că e cu încă o femeie din Roșia și că așteaptă să vină alt șofer cu încă o femeie și să plece toți cu o mașină mică către Timișoara.

Unchiul i-a spus să îl anunțe când pleacă din Sibiu. După o oră a sunat-o, dar nu a mai răspuns. A încercat să o sune pe telefon, pe Facebook, pe WhatsApp, dar nu mai suna telefonul.”

1200-202403251173
Silvia Stoica, 54 de ani, dată dispărută. Sursa foto: Ora de Sibiu

Alarmată de lipsa de comunicare, familia a așteptat inițial, sperând că Silvia va lua legătura cu cineva de acasă.

„Nu mai răspunde, ne gândim la ce e mai rău”, a transmis nepoata femeii dispărute.

La opt zile după dispariție, concubinul femeii a raportat situația la poliție.

Poliția a confirmat prezența ei la autogara din Sibiu prin înregistrările camerelor de supraveghere, dar de atunci Silvia a dispărut fără urmă.

Nepoata sa a încercat să o localizeze și prin alte mijloace, inclusiv apelând la operatorul de telefonie, dar fără succes:

„Noi stăm ca pe jar acum. Am încercat și la Digi, dar din ce am înțeles, nu se poate localiza după numărul de telefon. A fost dată dispărută cu consemn la frontieră, deci vom afla dacă a părăsit țara.”

Silvia Stoica este descrisă ca având o înălțime de 150 cm și o greutate între 65 și 70 kg. La momentul dispariției, era îmbrăcată într-un pantalon de trening negru, ghete de piele negre, geacă de damă neagră și purta o bandană neagră pe cap.

Autoritățile și familia îi îndeamnă pe cei care au informații despre locația sau soarta ei să contacteze poliția.

Distribuie acest articol