Naștere prematură pentru o româncă din Italia pozitivă la COVID-19. Bebelușul a fost intubat

O femeie de naționalitate română, pozitivă la testul pentru Covid-19, a născut prematur la spitalul din Ascoli Piceno (Marche) o fetiță care a fost intubată imediat, deoarece plămânii săi nu erau suficient de dezvoltați pentru a respira singură. Nașterea a fost una dificilă, complicată și de faptul că personalul medical a trebuit să poarte costumele de protecție personală anti-covid. Mama și fetița au fost transferate la spitalul pediatric din Ancona, scrie ANSA.

Nașterea a avut loc sâmbătă, 3 aprilie, la spitalul „Mazzoni” din Ascoli Piceno. La internare mama a fost diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2. Avea numai 28 de săptămâni de sarcină, dar fetița s-a grăbit să vină pe lume. O naștere prematură, complicată de protocolul care se impune în caz de pozitivitate la Covid. Personalul medical care a asistat-o pe tânăra mamă în timpul nașterii a trebuit să poarte echipamentul de protecție personală.

Deoarece plămânii bebelușului nu erau încă suficient de dezvoltați, fetița a fost intubată și transferată la Ospedale Materno Infantile „G. Salesi” din Ancona. Împreună cu ea și mama care așteaptă acum să se însănătoșească și să primească un test cu rezultat negativ, pentru a-și putea îmbrățișa fetița.

@rotalianul