Româncă premiată de Președintele Italiei. Petronela este „Alfiere della Repubblica”

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a înmânat vineri, 24 februarie, la Palatul Quirinale din Roma, premiile „Alfieri” pentru merite deosebite la învățătură sau în activități culturale, științifice, artistice, sportive, în voluntariat sau acțiuni de spirit civic, altruism și solidaritate.

Printre cei 30 de tineri premiați de Președintele Italiei s-a numărat și Elisaveta Petronela Merfu, în vârstă de 19 de ani, de origine română.

Elisaveta Petronela Merfu împreună cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella. Sursa foto: miocomune.tv

În cadrul ceremoniei, Președintele Sergio Mattarella i-a lăudat pe tinerii „Alfieri della Repubblica” (Purtător de stindard al Republicii) pentru comportamentul și exemplul de care dau dovadă.

Petronela Merfu, originară din Târgu-Jiu, județul Gorj, a primit diploma „pentru angajamentul social și activitatea de voluntariat”

Ea s-a dedicat de-a lungul timpului în diverse acțiuni de voluntariat, iar în ultimul an în cele de solidaritate cu copiii ucraineni care au fugit de război, prin acțiuni de prietenie, cooperare, incluziune, „pentru ca diversitățile să nu devină niciodată bariere”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Încă de la vârsta de 9 ani a participat la un proiect „Salvați Copiii”, care a avut ca scop stimularea participării tinerilor la viața școlară. În gimnaziu a început să frecventeze Punto Luce, un spațiu educațional, unde Petronela a găsit oportunități de formare și educație pe care familia ei nu i le putea garanta.

În acei ani, a decis să devină membru activ al rețelei de voluntariat Crescere al Sud, realizând anchete privind drepturile negate copiilor și tinerilor din zona Scalea și participând la inițiative anti-mafie.

Este unul dintre membrii fondatori ai grupului Sottosopra Scalea – Mișcarea de Tineret pentru Salvați Copiii, care promovează campanii împotriva bullying-ului și discriminării. În calitate de fost beneficiar, ea este acum voluntar la Punto Luce și se implică în ateliere de cetățenie civică.

Distribuie acest articol