Româncă premiată în Italia după ce a salvat de la moarte un bărbat italian

Valentina Marinescu, românca din Italia care a salvat săptămâna trecută un bărbat de la sinucidere, a fost premiată marți, 17 septembrie, de consulul general al României la Torino, Ioana Gheorghiaș și de primarul localității Torre Pellice, Marco Cogno, unde conaționala noastră este rezidentă.

Valentina a fost întâmpinată la Consulatul României de la Torino și felicitată pentru gestul său de consulul general Ioana Gheorghiaș și de primarul Marco Cogno, scrie La Stampa.

Valentina Marinescu are 43 de ani și în seara zilei de luni, 9 septembrie, a salvat viața unui bărbat italian în vârstă de 42 de ani, originar din localitatea Nichelino, provincia Torino.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 23:00 pe via Parri din localitatea Torre Pellice, unde bărbatul italian a încercat să se sinucidă dându-și foc în autoturismul său, un Peugeot 206. Valentina a văzut mașina în flăcări și a sunat imediat la 112, apoi l-a urcat pe bărbat în mașina ei și l-a dus la secția Urgențe de la Pinerolo, de unde a fost transportat apoi la spitalul Cto din Torino cu elicopterul. Medicii au constatat că starea sa era una foarte gravă, victima suferise arsuri pe 45% din corpul său.

Astăzi, bărbatul trăiește datorită conaționalei noastre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

@rotalianul