Româncă premiată în Italia și lăudată de fostul primar al Romei într-o postare pe Facebook

Românca Roxana Roman se numără în Italia printre câștigătorii premiului Nathan, instituit de compania Asilo Savoia pentru cei care s-au remarcat prin angajament civic, dreptate și integritate personală.

Ceremonia de decernare a Premiilor Nathan a avut loc luni, 13 decembrie. la 18:00, în incinta fostului Teatru Rossini. În total, au fost șapte câștigători, 4 bărbați și 3 femei.

Toți câștigătorii premiului Nathan au primit o placă gravată cu motto-ul lui Giuseppe Mazzini: „Viața este misiune”.

Roxana Roman la ceremonia de decernare a Premiilor Nathan. Foto: Corriere della Sera

Roxana Roman este proprietara barului „Roxy Bar”, din cartierul Romanina, de la periferia Romei. Cu trei ani în urmă ea a avut curajul să denunțe forțelor de ordine doi membri ai clanului Casamonica, după ce l-au atacat în incinta barului pe sotul Roxanei și o altă persoană.

„O femeie tânără și curajoasă”, a scris despre Roxana, Virginia Raggi, fostul primar al Romei, pe pagina sa oficială de Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În 2018, barul ei a fost scena unui atac teribil al unor membri ai clanurilor Casamonica și Di Silvio. A avut curajul să denunțe și să se opună agresiunii și abuzurilor acestor criminali. Eu, în calitate de Primar al orașului nostru, am mers imediat la ea pentru a-i arăta solidaritate și pentru a-i mulțumi pentru că a avut puterea de a reacționa și de a denunța. Aceste gesturi mici, dar curajoase, deseori făcute de cetățeni care se dovedesc a fi eroi neașteptați, sunt cele care reușesc să dezarmeze adversari mult mai mari și mai puternici.

După 3 ani, Roxana a primit premiul Nathan, o importantă recunoaștere pentru simț civic și legalitate. Gestul acestei tinere a transmis un mesaj clar clanurilor criminale: nu trebuie și nu se pot simți ‘stăpâni’ pe unele părți ale orașului. Cetăţenii cinstiţi ridică fruntea şi se răzvrătesc împotriva nedreptăţii şi agresiunii”, a mai adăugat Virginia Raggi.

 

Distribuie acest articol