O româncă premiată la Festivalul Sanremo pentru cel mai original buchet. Raluca Gafiteanu deține o florărie lângă Veneția

Concursul „Bouquet Festival di Sanremo” are loc în fiecare an, înaintea începerii festivalului, iar în cadrul său sunt premiați cei mai creativi și originali floriști. În acest an, printre câștigători se numără și Raluca Gafiteanu, o româncă stabilită în Musile di Piave, lângă Veneția, unde a deschis florăria „Flore’s Matilde”.

În total, 15 floriști din toată Italia au participat la concurs în acest an, respectând normele de siguranță anti-COVID, iar printre ei s-a aflat și compatrioata noastră care, de fapt, nu participă pentru prima dată la acest eveniment.

„Am mai participat în urmă cu trei ani. Bineînțeles, anul acesta a fost foarte diferit, din cauza a COVID, iar medicul ne-a făcut testul cu tampon înainte de a intra la vilă. De aceea și numărul (participanților la concursul de buchete – n.r.) a fost mai mic, ultima oară au fost aproape 40 de participanți, așa că a fost o surpriză mare când am aflat că sunt printre cei 15 selecționați anul acesta”, a declarat Raluca, citată de Veneto Orientale Informazione.


Floriștii au fost provocați să realizeze două buchete speciale: „La primavera” și „L’estate” (Primăvara și Vara) pe tema „Tornerà a splendere il sole” (Soarele va străluci din nou). Printre premiile acordate, se numără și cel câștigat de românca noastră – „Originalitate în interpretare” – fiind singura care a creat un buchet verde.

„Compoziția celor două buchete ale mele nu a fost întâmplătoare”, a explicat Raluca. „Avea menirea de a fi un imn al speranței și de aceea am ales ca și culoare predominantă verdele, pentru că este tocmai culoarea speranței.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Să pot participa este o experiență foarte frumoasă, nu numai pentru concursul în sine, ci și pentru a cunoaște alți floriști cu pasiuni comune. Dacă voi avea posibilitatea și voi fi aleasă și pe viitor, voi merge cu siguranță”, a mai adăugat talentata floristă de origine română.