O româncă, proprietara unei pizzerii din Italia, sare în ajutorul oamenilor nevoiași: „Alimente pentru toți”

Proprietarii pizzeriei „Mery Rose” din localitatea Limana, provincia Belluno (Veneto), românca Alexandra Maria Drăgan și partenerul ei, Martire Catello, au anunțat pe pagina Facebook o inițiativă de caritate care i-a impresionat pe italieni, relatează Il Gazzettino.

Cei doi au decis ca în zilele sărbătorilor de Crăciun să-i ajute pe cei nevoiași cu diverse produse alimentare, pe care să le lase afară, în fața pizzeriei lor, la libera alegere a fiecăruia.

„Pentru perioada Crăciunului pizzeria noastră va pune afară un coș plin cu produse alimentare pentru cei nevoiași, persoane care nu-și permit să cumpere un panettone, pâine, un litru de ulei, paste sau orice altceva ar avea nevoie. Inițiativa va fi activă între 23 și 26 decembrie”.

Cum va funcționa mai exact?

„Voi cumpăra produse alimentare, precum ulei de măsline, făină, pâine, orez, paste și conserve de ton sau mazăre și le pun în cărucior”, a explicat Alexandra Drăgan. „Nu vreau nimic de la nimeni. Cine are nevoie de ceva trece și poate lua. Dacă întâmplător nu găsește ceea ce caută, poate intra înăuntru și să-mi spună ce are nevoie, lapte sau carne de exemplu.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este pentru prima dată când Alexandra și pizzetarul Martire Catello, partenerul ei de viață, organizează asemenea acțiuni. La Paștele trecut au întreprins o inițiativă asemănătoare, care s-a bucurat de mare succes.

Alexandra Maria Drăgan a ajuns în Italia în urmă cu 8 ani și împreună cu partenerul ei de viață are o fetiță în vârstă de 2 ani și jumătate. Ea a povestit: „În România nu am crescut în sărăcie, dar de unde vin este clară încă amintirea lui Nicolae Ceaușescu, care dădea oamenilor doar câte un kilogram de făină pe săptămână.”

Situații care își lasă amprenta și de aceea, amintindu-și probabil de acea perioadă, Alexandra simte dorința de a-i ajuta pe ceilalți, scrie sursa citată.

Atenția celor doi proprietari ai pizzeriei Mery Rose, din Limana, se îndreaptă și către cei mici. Lor le este dedicată o altă inițiativă, care a început deja în aceste zile: „Pizzeria noastră s-a gândit și la bucuria micilor noștri clienți. Pentru fiecare Baby pizza avem pregătit un gadget cadou, atât pentru băieței, cât și pentru fetițe”, a mai adăugat românca noastră.