Româncă revenită în Italia după vacanța petrecută în România, a găsit zeci de amenzi de circulație în cutia poștală

Locuitorii din Cadoneghe, provincia Padova din Veneto, se confruntă cu un număr alarmant de amenzi rutiere, declanșând controverse și apeluri pentru intervenția autorităților locale.

După introducerea recentă a camerelor de supraveghere a vitezei, mulți șoferi au fost surprinși de avalanșa de amenzi de circulație pe care le-au primit.

A.L., o româncă rezidentă în Terraglione, lângă Cadoneghe, a exemplificat această problemă

După două săptămâni de vacanță petrecute în România, s-a întors acasă, în Italia și a găsit 23 de avize în cutia sa poștală care o înștiințau că pe numele ei au fost emise tot atâtea amenzi de circulație.

„Plătisem deja o amendă pe 5 august, înainte de a pleca în România pentru câteva zile de vacanță”, a mărturisit românca noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„M-am întors ieri (sâmbătă, n.red.) după mai bine de 20 de ore cu mașina, iar când am văzut toate acele avize în cutia poștală, am înțeles că sunt alte amenzi de plătit. A trebuit să mă așez pe podea, pe covor, ca să nu leșin.”

La originea acestei probleme se află camerele de supraveghere de viteză, tip radar, recent instalate în Cadoneghe.

În doar o lună de la implementare, peste 24.000 de amenzi au fost emise, unele pentru depășiri minore ale limitei de viteză.

Deși românca recunoaște că a depășit limita legală de viteză, subliniază că a făcut-o cu doar câțiva kilometri:

„Nu sunt un pericol pe șosele, dar aceste amenzi mă fac să mă simt tratată ca un delincvent.”

Această situație a condus la nemulțumiri crescânde în rândul șoferilor și a determinat intervenția opoziției politice.

Consilierii de opoziție din Alleanza 2024 cer acum convocarea unui consiliu comunal. Ei argumentează că „amenzile ar trebui anulate din cauza lipsei unor semne adecvate și a informațiilor preventive despre camerele de supraveghere.”

În acest climat tensionat, cetățenii așteaptă un răspuns din partea administrației locale. Cu mii de șoferi afectați, și cu multe dintre amenzi considerate excesive, presiunea pe autoritățile locale crește pentru a găsi o soluție echilibrată și justă.

Distribuie acest articol