Româncă rezidentă în Italia amendată cu 720 de euro și mașina sechestrată, avea numere de înmatriculare românești

În seara zilei de ieri, în jurul orei 21:00, carabinierii din localitatea Civitanova Marche, provincia Macerata, au aplicat o amendă de 720 de euro unei femei de naționalitate română, dar care era rezidentă în Italia, pentru că circula cu un automobil înmatriculat în România.

Potrivit ziarului local Cronache Maceratesi, femeia română, în vârstă de 40 de ani, se afla la bordul unei mașini Ford Focus cu numere românești atunci când a fost oprită de carabinieri. După ce au constatat că șoferița româncă era rezidentă în Italia de mai mult de 60 de zile, militarii i-au aplicat acesteia o amendă în valoare de 720 de euro și au pus mașina sub sechestru administrativ. Totodată, certificatul de înmatriculare al mașinii a fost reținut și trimis la Biroul de Înmatriculări Auto din localitate.

Femeia română nu este singura căreia i se aplică această sancțiune în localitatea menționată mai sus. Alte 10 autovehicule cu numere străine au fost sechestrate până la această dată, de când a intrat în vigoare legea care interzice circulația mașinilor cu numere străine pe teritoriul Italiei, dacă șoferul este rezident aici de mai mult de 60 de zile.

Distribuie acest articol