O româncă s-a întors în țară din Italia și a înființat „Adăpostul Măriuța”, unde îngrijește peste o mie de animale

Daniela Popovici, o româncă întoarsă acasă după mulți ani petrecuți în Italia, a înființat un adăpost pentru animale unde sunt îngrijite peste o mie de suflete printre care cai, câini, vaci, găini etc.

Fiind o mare iubitoare de animale, femeia a povestit pentru WOWbiz.ro că inițial „M-am întors din Italia cu 11 căței și cu ce am mai găsit acasă, ajunsesem undeva la vreo 50 de căței.” Așa a luat naștere „Adăpostul Măriuța” și Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța, un ONG ce are ca scop salvarea și îmbunătățirea vieții animalelor abandonate sau fără stăpân.

„Toată viața mea am iubit animalele”, a mărturisit Daniela Popovici. „Am stat în Italia 11 ani și când m-am întors acasă, în primul meu drum la Calafat am găsit niște căței, pe un câmp de zăpadă. I-am luat. La al doilea drum, am găsit-o pe Tarra, apoi am găsit alții.

Într-o zi, un nemernic bătea un cal în ultimul hal. M-am dus la Poliție și mi s-a spus că, din păcate, nu există lege ca el să fie pedepsit. Asta se întâmpla acum șase ani, când eu m-am întors din Italia. Am stat de vorbă cu cineva, care mi-a spus că singurul lucru pe care-l puteam face era o asociație pentru protecția animalelor, pentru că atunci se schimbă lucrurile.”

Daniela Popovici, fondatoarea Asociației pentru Protecția Animalelor Măriuța. Foto: pagina oficială Facebook

Din Italia, Daniela nu s-a întors însă cu mâna goală: „M-am întors din Italia cu 11 căței și cu ce am mai găsit acasă, ajunsesem undeva la vreo 50 de căței. Într-o zi, înainte de Sfânta Maria, mi-a zis un băiat că în cimitir este un cățel care plângea de două zile. M-am dus și am găsit un puiuț (femelă, n.r.) de Pitbull, care avea undeva la 12 zile, abia își deschisese ochișorii. Avea piciorușele din spate rupte, inclusiv coloana. Era deja arcuită. Am îngrijit-o ca pe un copil, Măriuța am botezat-o, pentru că era Sfânta Maria a doua zi. Am îngrijit eu cățelul ăsta ca pe ochii din cap. Astăzi, Măriuța are șase ani. A crescut ca un copil. Atunci am luat hotărârea că eu trebuie să fac ceva. Așa a început totul, cu un cal, cu al doilea cal, cu căței, cu o vacă, cu o găină…”, a declarat Daniela Popovici, pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Adăpostul Măriuța sunt îngrijite astăzi peste 1.000 de animale care au nevoie continuă de hrană și îngrijire. Cei care vor să o ajute pe Daniela Popovici în nobila sa misiune pot dona în conturile din imaginea de mai jos sau o pot contacta pe pagina de Facebook a asociației.

Sursa foto: Pagina Facebook Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța
@rotalianul