Obsedată de păcănele, o româncă s-a sinucis după ce a pierdut o sumă mare de bani

Tot mai mulți români sunt afectați de ludomanie (patima jocurilor de noroc) și sunt fascinați de magia câștigurilor fără muncă. Puțini sunt cei care, îndrumați de rude sau chiar din proprie inițiativă, cer ajutorul medicilor pentru a scăpa de această dependență.

Sâmbătă, 11 martie, în municipiul Vaslui, o femeie în vârstă de 54 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a pierdut o sumă mare de bani la păcănele, relatează Adevărul.

Femeia, care lucra ca dispecer la o firmă de taximetrie din Vaslui, a fost găsită spânzurată în apartamentul în care locuia împreună cu concubinul ei, și el dependent de jocurile de noroc.

Cu puțin timp înainte de a se sinucide, ea a fost văzută într-o sală de jocuri și, conform informațiilor puse la dispoziție de sursa citată, femeia pierduse la „aparate” o sumă mare de bani.

Orașele din România sunt pline de săli de jocuri de noroc, iar dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Statistic, 40% dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Senatul României a adoptat luni, 13 martie, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care prevede că nu pot fi obţine autorizaţii pentru jocurile de noroc în spaţii aflate în incinta sau pe o rază de 300 de metri pietonali de şcoli, locuri de joacă pentru copii, bănci, aşezăminte culturale, sănătate sau religioase.