Româncă salvată în Italia dintr-un incendiu. Canapeaua din casă a luat foc și femeia a leșinat

O femeie româncă în vârstă de 48 de ani a fost salvată la limită dintr-un incendiu izbucnit marți, 26 septembrie, la Senise (Basilicata), în centrul istoric al orașului. Canapeaua din apartamentul conaționalei noastre luase foc și ea era leșinată, pe podea.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 8:30, când un vecin a observat fumul ieșind din locuința femeii românce și a sunat imediat la carabinieri.

Un echipaj de la unitatea din Senise a intervenit prompt, spărgând ușa pentru a accede în interiorul casei.

Acolo au descoperit-o pe femeie, care zăcea inconștientă pe podea, în apropiere de sursa incendiului – o canapea în flăcări.

Fumul se răspândise deja în tot apartamentul, în care locuia și partenerul victimei, dar care nu se afla în locuință în acel moment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu rapiditate, carabinierii au scos divanul afară și au stins focul, oferind primul ajutor femeii până la sosirea echipei medicale.

Victima a fost transportată la spitalul din Lagonegro, unde a fost internată cu prognostic rezervat. În acest moment, nu se cunoaște dacă femeia a leșinat înainte sau după izbucnirea incendiului.

Fără intervenția rapidă a carabinierilor, situația putea degenera tragic, femeia riscând să își piardă viața.

Ulterior, la fața locului au sosit și pompierii din Lauria și Terranova di Pollino, care au finalizat operațiunile de stingere a incendiului.

Conform informațiilor, clădirea, care are atât parter cât și un etaj, nu pare să fi suferit daune structurale.

Cu toate acestea, din cauza daunelor provocate de fum, este temporar neutilizabilă din motive de sănătate publică.

Pentru a elucida circumstanțele și cauza incendiului, carabinierii din Senise, sub comanda căpitanului Luca Gasparri, au demarat o anchetă.