Româncă sechestrată și bătută de soț în Italia. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Un mariaj care s-a terminat prea devreme, marcat de violențe verbale și fizice continue din partea unui soț împotriva soției sale, a culminat cu un proces pentru violență domestică și condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare, a decis tribunalul din Rieti.

Pedeapsa, precizează ziarul Il Messaggero, este cu un an mai mică decât cea solicitată de procurorul Edoardo Capizzi, deoarece instanța a recunoscut echivalența între circumstanțele agravante și cele atenuante.

Bărbatul, identificat prin inițialele L.V.V., un cetățean român în vârstă de 43 de ani care era locuie în Rieti, provincia cu același nume din Lazio, a fost obligat totodată să plătească daune soției sale.

Femeia a fost reprezentată la proces ca parte civilă și tutore al fiului minor de către avocatul Vincenzo di Fazio.

Fostul soț violent trebuie să-i plătească imediat femeii o sumă provizorie de câteva mii de euro. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple prea curând însă, deoarece L.V.V. s-a întors în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fosta parteneră, de asemenea de cetățenie română, a decis să rămână în Rieti, unde se află și câteva dintre rudele sale. Astăzi, ea și fiul ei minor sunt asistați de serviciile sociale ale administrației locale.

Lungul șir de violențe care s-au petrecut în decursul mai multor ani a implicat insulte, amenințări și lovituri, toate sub ochii copilului celor doi români.

Procesul a inclus mărturii ale acestor acte de violență în fața judecătorului Carlo Sabatini. Într-un episod, în special, femeia a fost „sechestrată” în propria casă, privată de chei și telefon de către soț, pentru a-i împiedica să ceară ajutor.

Ea a fost nevoită să ceară ajutor de la fereastră și carabinierii au sosit la fața locului, reușind să evite astfel o escaladare a situației.

Incidentul, care a culminat cu un comportament tot mai agresiv din partea inculpatului, a condus la emiterea unei ordonanțe de restricție împotriva lui L.V.V. în luna februarie 2022.

Chiar după emiterea acestei ordonanțe și trimiterea cazului în instanță, acuzatul, al cărui avocat este Fabrizio Di Paolo, a cerut achitarea, susținând că violențele raportate de victimă nu au fost dovedite.

El nu a participat la proces, care acum s-a încheiat cu condamnarea sa, deoarece a decis să se întoarcă în România.

Avocatul apărării, Fabrizio Di Paolo, a argumentat că acuzațiile de violență nu au fost susținute de dovezi solide, deoarece victima nu a fost niciodată examinată la spital.

Cu toate acestea, s-a sugerat că femeia nu s-a prezentat la spital din frică de a suferi consecințe mai grave din partea soțului ei.

Deși L.V.V. nu a fost prezent la procesul său, verdictul a fost pronunțat în absența sa, ceea ce demonstrează că justiția poate ajunge la cei care încalcă legea, indiferent de locul unde se află.

Acuzațiile grave de maltratare în familie și decizia instanței de a-l condamna pe L.V.V. evidențiază importanța protejării victimelor violenței domestice.

În ciuda tuturor obstacolelor, conaționala noastră a avut curajul de a solicita ajutor și de a-și prezenta cazul în instanță, luptând pentru propria siguranță și pentru cea a fiului ei minor.

telefono-rosa