Româncă sechestrată și violată timp de 10 ani. Un consul român se deplasează la Lamezia pentru a acorda asistență victimei

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis astăzi, 23 noiembrie 2017, printr-un comunicat remis către Agerpres, că un consul din cadrul Consulatului General al României la Bari se deplasează în localitatea Lamezia-Terme pentru a obține informații oficiale cu privire la identitatea și situația victimelor din cazul tinerei românce de 29 de ani sechestrată și violată timp de 10 ani.

Potrivit Agerpres, Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat în acest caz dramatic și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile italiene pentru a afla identitatea și starea victimelor.

„Nici Ambasada României la Roma și nici oficiile consulare de la Bari și Catania nu au fost notificate de autoritățile italiene cu privire la acest caz”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, se mai specifică în comunicat, nu au fost trimise cereri de asistență consulară către oficiul consular de la Bari, în acest caz.

„Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, acordând întreaga asistență consulară necesară”, subliniază MAE.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia română, în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 și 9 ani, a fost ținută în sclavie și abuzată sexual de către un cetățean italian din anul 2007 până în 2017, acesta fiind pus sub arest imediat după descoperirea cazului de către carabinieri.

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, bărbatul se numește Aloisio Francesco Rosario Giordano și are 52 de ani iar tânăra română ar fi lucrat ca îngrijitoare pentru soția inculpatului, care apoi a decedat.

După decesul soției sale, Giordano ar fi ținut-o în captivitate pe conaționala noastră timp de 10 ani, mai întâi în diverse apartamente, apoi în baraca unde carabinierii au găsit-o legată în lanțuri, în condiții igienice de nedescris, cu șobolani și gunoaie peste tot, fără apă curentă și fără curent electric, așa cum se poate vedea și în imaginile video de mai jos.

Femeia era tratată ca o sclavă, violată în mod repetat, iar cei doi copii ai săi au fost născuți în urma acestor violuri, fără nicio asistență medicală, nici la naștere și nici în timpul sarcinii. Medicii au găsit răni grave pe corpul femeii, inclusiv în zonele intime, aceasta fiind agresată chiar și în timpul sarcinii.

Tânăra româncă de 29 de ani a declarat carabinierilor când a fost găsită că Giordano a forțat-o să nu se mai spele de mai bine de un an și multe dintre actele de violență la care era supusă au fost comise în fața celor doi copii ai lor.

Mai multe detalii despre acest caz puteți citi în articolul nostru de ieri: Catanzaro: tânără română de 29 de ani violată și ținută în sclavie timp de 10 ani. Din violuri a născut doi copii fără nicio asistență medicală