O româncă și un italian au deschis un restaurant în Germania. „Suntem foarte încântați”

Simona Alexandra Neamț, o româncă din orașul Sibiu, împreună cu partenerul ei de afaceri Nicola Anania din Calabria (sudul Italiei) au închiriat parțial clădirea fostei pensiuni „Zur Krone” din localitatea germană Wonsees situată în regiunea Franconia Superioară (Bavaria) și au transformat-o într-un restaurant cu specific mediteranean.

Antreprenorul italian își adoră munca

După o perioadă în care a fost închisă, în clădirea fostei pensiuni „Zur Krone” au fost create până acum trei apartamente, un restaurant mediteranean și un birou de arhitectură cu 12 angajați, potrivit Fränkischer Tag.

„Le Mani D’Oro” este numele noului restaurant. Tradus, înseamnă „mâini de aur”. Întrebat ce înseamnă numele, italianul Nicola Anania și-a ridicat mâinile, a zâmbit și a răspuns: „Îmi place această activitate”.

Talent la gătit

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nicola Anania s-a născut cu gătitul în sânge. Părinții lui gestionau un restaurant în Calabria. Încă din copilărie, bucătăria era locul lui preferat, a explicat italianul. Cu el, a dus în Germania pasiunea sa pentru gastronomie și talentul pentru preparat specialitățile mediteraneene.

Cel mai recent, Anania a condus împreună cu familia sa restaurantul „La Dolce Vita” din Auerbach (Bavaria). Acolo și-a cunoscut actuala parteneră de afaceri, românca Simona Alexandra Neamț. În anul 2017, conaționala noastră a venit în Auerbach din Sibiu (România) și a început să lucreze ca ospătăriță pentru restaurantul lui Anania.

A învățat limba în timpul serviciului

„Am învățat limba la serviciu”, a mărturisit conaționala noastră. Acest lucru nu a fost deloc ușor, a subliniat ea dar acum îi place contactul cu oaspeții restaurantului.

De asemenea, Simona a dat dovadă de talent în ceea ce privește organizarea și managementul, motiv pentru care a închiriat fosta pensiune „Zur Krone” împreună cu Nicola Anania.

Foștii proprietarii, Werner și Elli Ganzleben s-au retras la începutul anului 2022. Un succesor nu a fost inițial prevăzut, ceea ce i-a îngrijorat pe mulți localnici.

Practică veterinară în vechea școală

„Ne-am temut că va exista un alt loc abandonat și suntem cu atât mai încântați că am reușit să evităm acest lucru”, a declarat primarul din Wonseeser, Andreas Pöhner. În timpul mandatului său, el a abordat deja acest subiect în mai multe rânduri.

- Continuarea după publicitate -

Investitorii recunosc un mare potențial

Municipalitatea Wonsees a colaborat îndeaproape cu biroul de arhitectură și expertiză Schwarzmann din Hollfeld. Directorul general Stephan Schwarzmann își mărise echipa și își căuta un spațiu mai mare.

El a aruncat o privire la clădirea pensiunii din piața Wonsees și a recunoscut un mare potențial. Fără alte formalități, a cumpărat-o și a renovat-o.

Printr-un broker, noii chiriași ai restaurantului cu 95 de locuri de la parter au fost găsiți în cel mai scurt timp. La etaj era loc pentru trei apartamente și un birou arhitectural nou-nouț.

Împotriva dispariției tavernelor

La rândul său, Burkhard Holzapfel, manager la fabrica de bere Kulmbacher, este extrem de mulțumit de renașterea restaurantului. „Sperăm că va fi păstrată cultura tavernelor din regiunile rurale”, a precizat el. Wonsees este un exemplu excelent al modului în care se poate contracara în mod activ dispariția fostelor hanuri în Bavaria.

Bine ați venit la Wonsees!

Angajații fabricii de bere Kulmbacher au instalat un nou contor în cel mai scurt timp. Anania a dat decorului o notă personală cu niște lambriuri din lemn cu efecte de foc de tabără, precum și sălii de mese care oferă acum o ambianță exotică, cu adevărat mediteraneeană.

Meniul restaurantului „Le Mani D’Oro” include pizza, paste, gyros (delicatesă grecească în care carnea este gătită la rotisor vertical) și fructe de mare. Se pare că localnicii nu vor să rateze niciun fel de mâncare. De la deschidere, cele două taverne au fost întotdeauna frecventate, chiar pline în weekend.

„Suntem încântați că oferta noastră a fost atât de bine primită”, a subliniat Simona Alexandra Neamț. Conaționala noastră a mulțumit oaspeților care o fac să se simtă binevenită în Wonsees.

@rotalianul