O româncă și soțul ei italian, căutați de autoritățile din Italia pentru fraudă, au fost arestați în Spania

Poliția Națională din Granada, o provincie spaniolă din Comunitatea Autonomă Andalucia, a pus sub arest la sfârșitul săptămânii trecute o femeie de cetățenie română căutată de autoritățile din Italia pentru fraudă.

Când au dat startul investigațiilor pentru a localiza-o pe femeia română, polițiștii spanioli au constatat că aceasta locuia împreună cu soțul ei, care avea și el un mandat de arestare european pe numele său pentru aceleași infracțiuni.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Corpul Național de Poliție din Spania și publicat de Andalucia Informacion, agenții de la Brigada Provincială de Poliție Judiciară din Granada au primit un comunicat de la biroul SIRENE (sistem informatic care permite schimbul de informații între țările UE) prin care se solicita reținerea unei femei, în vârstă de 35 de ani și de cetățenie română, pentru a fi extrădată în Italia.

Odată demarată ancheta pentru a localiza-o pe conaționala noastră, anchetatorii spanioli au constatat că aceasta locuia alături de soțul ei, un italian în vârstă de 43 de ani, în localitatea Otura din provincia Granada, precum și că exista un mandat de arestare european emis și pe numele bărbatului.

Cei doi soți au fost găsiți de polițiști în apartamentul lor din localitatea menționată mai sus și au fost puși sub arest, cu scopul de a demara procesul de extrădare în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit mandatelor de arestare emise pe numele lor, ambele persoane au fost condamnate în orașul italian Torino pentru fraudă în domeniul TVA, figurând ca titulari a diferite firme prin intermediul cărora au emis facturi pentru servicii inexistente.

Scopul emiterii facturilor era acela de a beneficia de deduceri fiscale, ilegale, din partea statului italian, lucru care s-a petrecut de-a lungul a mai multor ani de zile.

Odată extrădați în Italia, cei doi soți urmează să execute o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani, mai relatează publicația citată.