Româncă terorizată de fostul concubin italian. I-a pus două bombe artizanale pe balcon

Un bărbat italian, cu inițialele B.A., în vârstă de 60 de ani și originar din Viterbo (provincia cu același nume din Lazio) este judecat pentru hărțuire împotriva fostei sale concubine, o femeie de naționalitate română, în vârstă de 47 de ani și care locuiește în Marta, aceeași provincie.

Mai mulți vecini ai femeii, afectați și ei de gesturile bărbatului italian, au depus ieri mărturie în tribunal pentru a relata instanței de judecată cele întâmplate.

Conform celor relatate de publicația locală Corriere di Viterbo, coșmarul conaționalei noastre, care are și un copil minor, a început după ce aceasta a decis să încheie relația cu bărbatul italian.

La sfârșitul lunii februarie 2018, mai scrie sursa citată, individul de 60 de ani ar fi constrâns-o pe româncă să întrețină un raport intim cu el, în ciuda faptului că relația lor se încheiase și că fiul femeii se afla în casă la acea oră.

Ulterior, după ceva timp de la acest abuz, nemulțumit în continuare de faptul că femeia a decis să pună capăt relației lor, acesta a început să o hărțuiască, vopsind cruci negre pe pereții clădirii în care românca locuia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Faptele cele mai grave alea bărbatului italian au apărut mai târziu însă, acesta terorizând-o pe conaționala noastră prin plasarea pe balconul ei, în două ocazii, bombe artizanale construite de el însuși în casă.

De asemenea, italianul a început să o hărțuiască pe fosta parteneră atât prin sms, cât și la locul de mâncă, trimițându-i proprietarului unui restaurant din localitate Bolsena, în care femeia lucra, scrisori de amenințare. Patronul localului l-a denunțat apoi pe fostul concubin al româncei, iar pe aceasta din urmă a concediat-o.

„În dimineața zilei de 13 martie 2018 soțul meu, care tocmai ieșise din casă, s-a întors pentru a-mi spune că intrarea în bloc era plină de cruci negre desenate cu vopsea. Apoi am aflat chiar de la persoana vizată (românca de 47 de ani – n.r.) că aceleași desene au fost făcute și aproape de veranda ei. Știu că relația lor se terminase, dar ei îi era frică în continuare de fostul concubin. Se temea că i-ar putea face rău ei și copilului ei”, a declarat la proces o vecină.

Un alt vecin, în vârstă de 75 de ani, a depus mărturie și el la proces: „În două ocazii diferite, carabinierii au fost nevoiți să evacueze blocul pentru a permite echipei de geniști să dezamorseze bombele plasate de acest domn (fostul concubin al româncei – n.r.).”

„Mie și fiului meu ne-a fost foarte teamă. Chiar dacă nu l-am văzut fizic să facă nimic, nici când a pus bombele, nici când a murdărit zidurile, știu că a fost el pentru că mi-a spus-o”, a declarat și românca în fața judecătorului.

„Îmi trimitea 50-60 de mesaje pe zi și, într-o dimineață, am găsit o bombă pe balcon”, a mai spus victima, citată de ziarul Il Messaggero.

După aceste episoade, românca de 47 de ani a decis să depună plângere la carabinieri, iar bărbatul italian a fost pus sub arest la domiciliu. Parchetul din Viterbo a deschis o anchetă și, la finalizarea investigațiilor, l-a trimis în judecată, procesul fiind încă în desfășurare.

Următoarea ședință de judecată va avea loc la data de 9 noiembrie din acest an. Românca noastră s-a constituit parte civilă la procesul penal împotriva lui B.A. și este reprezentată în tribunal de avocata Cipriana Congiu, în timp ce inculpatul este apărat de avocatul Samuele De Santis.