Româncă terorizată în Italia de fostul iubit: „Vrei acid pe față sau să-ți dau foc la mașină?”

Mașina unei românce în vârstă de 32 de ani a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă, 18 februarie, la Treviso, iar făptașul pare a fi fostul partener al femeii, care în ultimul an a terorizat-o continuu, relatează Il Gazzettino.

Mașina incendiată. Sursa foto: Il Gazzettino

 

Românca lucrează ca bărmăniță și este îngrozită de ceea ce i s-ar putea întâmpla. Ea a declarat carabinierilor: „A fost fostul meu iubit, mă terorizează de un an de zile. Amenință că ne va ucide pe mine și pe fetița mea de 5 ani dacă nu mă întorc la el. Cu o zi înainte de a-mi da foc la mașină mi-a trimis un mesaj în care m-a întrebat: ‘Vrei acid pe față sau să-ți dau foc la mașină?”.

Probabil tânăra româncă nu se aștepta, dar fostul ei partener chiar i-a dat foc la mașină, un Citroen C3, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30.

Mașina, achiziționată în 2021 și pe care proprietara tocmai o terminase de plătit, era parcată în spatele clădirii unde locuiește femeia împreună cu fetița sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incendiul a trezit întreg blocul și cineva a sunat la 115. Pompierii au stins flăcările și au evacuat imobilul ca măsură de precauție. Locatarii s-au întors în apartamente abia după câteva ore, după finalizarea operațiunilor.

Bărbatul, un fost polițist în vârstă de 36 de ani, și el de naționalitate română, nu a reușit să o convingă pe femeie să se împace cu el și a trecut la amenințări pe care a început să le pună în practică. „Ori cu mine, ori cu nimeni altul!”, ar fi decis el.

În luna martie a anului trecut, a dat buzna în apartamentul fostei partenere și a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie. A fost arestat și a primit un ordine de restricție care îi interzicea să se apropie de fosta iubită. Între timp, ordinul a expirat și, oricum, în ultimele luni nu l-a împiedicat să o hărțuiască atât pe fosta, cât și familia acesteia.

De frica lui, femeia s-a întors pentru trei luni în România, sperând că bărbatul se va liniști. Profitând de absența sa, el i-ar fi folosit în schimb garajul. O împrejurare care a contribuit și mai mult la alimentarea neînțelegerilor dintre cei doi.

„L-am denunțat deja, ce altceva ar trebui să fac? Sper să-l aresteze și să-l țină în închisoare. Mi-e teamă că mă va ucide și pe mine, și pe fetița mea”, a spus femeia speriată.