Românca ucisă în Italia a fost amenințată cu moartea de tatăl copiilor săi: „Ai pe altcineva? Vă omor pe amândoi!”

Anica Panfile, femeia găsită moartă duminică, 21 mai, pe o insuliță a râului Piave din Spresiano, este parte a unui proces în instanță la Treviso. Inculpatul este fostul ei partener, Vasilică L., un bărbat român de 33 de ani, a fost chemat în judecată pentru amenințări cu moartea împotriva Anicăi, mama celor trei copii ai săi.

Evenimentele denunțate de Anica datează din decembrie 2018, când locuia încă pe Via Pisa. Vasilică L., tatăl a trei dintre cei patru copii pe care îi avea femeia, era deja plecat în România. El bănuia că ea avea un alt bărbat și, de aceea, o amenința cu moartea, relatează Il Gazzettino.

photo_2023-06-02_13-59-21
Anica Panfile

„Ești cu siguranță cu altcineva. Voi veni în Italia și te voi ucide atât pe tine, cât și pe el”, este textul unuia dintre mesajele pentru care Anica l-a denunțat la carabinieri. „Am aici la Treviso prieteni albanezi care îți pot face rău”, i-a mai scris bărbatul.

Relațiile dintre cei doi foști parteneri erau foarte tensionate, cu amenințări destul de evidente, asupra cărora carabinierii fac acum cercetările necesare.

Dar mai mult, la audierea din 20 decembrie a procesului în care Vasilică L. este acuzat de amenințări agravate împotriva fostei partenere, conform procurorilor, chiar în seara zilei de 18 mai, ziua în care Anica a dispărut din Treviso, a sosit o notă de la carabinieri în care se preciza că ea nu era dispusă să retragă plângerea împotriva fostului ei partener, chiar dacă între timp el s-a întors în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procesul, în timp, continuă și data următoarei audieri a fost stabilită pentru 16 iunie. Rămâne de văzut dacă inculpatul va fi prezent în instanță. Până la audierea din decembrie, bărbatul era de negăsit, așa că judecătorul a dispus căutări în cazul lui pentru a fi informat despre procedura în curs.

Între timp, carabinierii continuă verificările împotriva persoanelor care gravitau în jurul vieții bucătăresei românce. Verificări complete, fără a neglija detaliile. Din acest motiv, carabinierii au confiscat și telefonul partenerului italian, în vârstă de 58 de ani, care este tatăl celui mai mic dintre copii, în vârstă de 3 ani.

De asemenea, au fost confiscate un computer și un telefon vechi pe care îl folosea Anica. Se caută contactele, atât vechi cât și recente, ale femeii, care, conform procuraturii, a fost ucisă cu mai multe lovituri la ceafă, aplicate de către asasinul ei cu un corp contondent, precum un baston sau o bară.

A fost audiat și Franco Battaggia, „regele peștelui”, angajator de-al femeii românce, care a văzut-o ultima dată în viață. S-au întâlnit chiar în ziua dispariției, pentru a-i înmâna un document: CUD (Certificatul Unic Declarativ).

Anica lucrase la pescăria lui Battaggia, din Spresiano, pentru o perioadă lungă de timp înainte de a demisiona și a găsi de lucru ca bucătăreasă la casa de bătrâni Santa Bona.

photo_2023-06-02_13-50-35
Locul unde a fost găsit cadavrul Anicăi Panfile

Ancheta se desfășoară pe două piste diferite: verificări tehnice pe calculatoare persoanle, telefoane mobile și pe camerele de supraveghere și cele de laborator post-autopsie, precum și verificări privind eventualele urme de ADN ale asasinului pe hainele confiscate după descoperirea cadavrului în Piave.

Picături de transpirație, micro particule de ADN, o contaminare de un fel sau altul în portbagajul vehiculului cu care a fost transportat cadavrul. Până la urmă, rezolvarea cazurilor din ultimii ani ne-au demonstrat că în laboratoare se pot face miracole și este ceea ce speră și anchetatorii care lucrează la cazul româncei Anica Panfile, mamă a patru copii, dispărută joi, 18 mai și găsită decedată duminica următoare. Asasinul a aruncat cadavrul de pe un pod, după ce a ucis-o cu mai multe lovituri în zona capului.

Distribuie acest articol