Românca ucisă în Italia: Criminaliștii caută dovezi împotriva fostului angajator, acuzat de omor și ascunderea cadavrului

Miercuri, 14 iunie, în casa lui Franco Battaggia, din Arcade, provincia Treviso și pe vehiculele sale sechestrate de poliție, vor avea loc verificări tehnice irepetabile realizate de specialiștii criminaliști din cadrul RIS Parma (Departamentul de Investigații Științifice).

Franco Battaggia, cunoscut sub numele de „regele peștelui”, este cercetat în libertate pentru omucidere voluntară și ascunderea cadavrului, în cazul româncei Anica Panfile, 31 de ani, găsită fără viață duminică, 21 mai, pe o insuliță de pe râul Piave.

La operațiunile care vor începe la ora 9:00, vor participa și specialiști de la nucleul științific al Carabinierilor din Treviso. Conform legii, vor fi prezenți cei doi avocații ai bărbatului, Maria Palomba și Loretta Cassano.

1200-20230613183533 (5)
Casa din Arcade a lui Franco Battaggia și Anica Panfile

Se pare că Battaggia a fost ultima persoană care a văzut-o în viață pe Anica. El ar fi luat-o de la locul de muncă, de la cantina Israa din Santa Bona, unde lucra ca ajutor de bucătar, și ar fi mers cu ea în Arcade, la una dintre casele sale, unde ar fi trebuit să aibă loc un schimb de documente necesare pentru declararea impozitului pe venit.

Până în toamna trecută, Anica Panfile a fost angajată la magazinul de pește din Spresiano al lui Franco Battaggia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul adjunct Valeria Peruzzo l-a acuzat pe bărbatul în vârstă de 76 de ani de omucidere voluntară și ascunderea cadavrului. Rămâne să fie găsite dovezi care să susțină această acuzație și tocmai asta vor căuta să găsească mâine criminaliștii în casa italianului.

În locuința și mai ales în autovehiculele care i-au fost confiscate, anchetatorii vor căuta probe care ar putea susține ceea ce, deocamdată, sunt doar presupuneri și anume că Anica ar fi fost ucisă în casa lui din Arcade.

Trupul neînsuflețit ar fi fost apoi transportat cu un autoturism de culoare deschisă și aruncat în apă. Curenții l-ar fi dus apoi până la locul unde a fost descoperit de un pescar, patru zile mai târziu.

Rezultatele verificărilor tehnice irepetabile de miercuri, 13 iunie, ar putea oferi un răspuns definitiv asupra evenimentelor tragice care au condus la moartea Anicăi Panfile, mamă a patru copii.

124041761-7b5dd8e4-3190-4e66-b115-d02b70c172fc
Franco Battaggia și casa lui din Arcade

Numele lui Franco Battaggia era cunoscut în cronica neagră a anilor ’80 și ’90 din Veneto, când era considerat un „boss” al lumii interlope din Treviso. El făcea parte din „Mala del Brenta” (organizație mafiotă fondată în regiunea Veneto). În 2011 a terminat de ispășit o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru crimă.