Româncă ucisă în Italia de concubinul italian. Bărbatul a fost arestat după opt luni

Un bărbat italian în vârstă de 47 de ani a fost arestat miercuri, 6 septembrie 2023, după opt luni de investigații, acuzat că și-a ucis în mod intenționat partenera, o femeie româncă în vârstă de 40 de ani.

Crima s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, în casa lor din localitatea Spoltore, provincia italiană Pescara din Abruzzo.

Potrivit ziarului La Repubblica, italianul, cu inițialele numelui D.M., a sunat inițial la serviciul medical de urgență 118, susținând că femeia a murit din cauze naturale.

Cu toate acestea, autopsia a ridicat semne de întrebare serioase, iar acum el se află în arest.

Ordinul de arestare a fost emis de judecătorul Giovanni De Rensis de la Tribunalul din Pescara, precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform relatărilor făcute de anchetatori, în jurul orei 04:00 din dimineața zilei de 22 ianuarie, bărbatul italian a sunat la 118, iar personalul medical intervenit cu ambulanța la fața locului a găsit-o pe conaționala noastră întinsă pe pat.

Paramedicii au încercat din răsputeri să o resusciteze, dar, în cele din urmă, au fost nevoiți să constate decesul.

Autopsia a fost cea care a ridicat primele semne de alarmă. Medicul legist a descoperit urme evidente de strangulare pe gâtul victimei, ceea ce contrazicea afirmațiile bărbatului, care susținea că partenera sa a murit din cauze naturale, mai exact, un infarct.

În luna iulie, raportul final al medicilor legiști a confirmat suspiciunile: românca de 40 de ani a murit din cauza asfixierii mecanice violente prin strangulare.

Investigațiile au relevat și că femeia își exprimase intenția de a termina relația de lungă durată cu bărbatul, fapt comunicat prietenelor și rudelor.

Este probabil ca ea să fi fost luată prin surprindere în pat și strangulată fie cu genunchiul, fie cu antebrațul agresorului, conform ipotezelor lansate de anchetatori.