Româncă ucisă în Italia de iubitul care apoi a ars cadavrul. Bărbatul a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Un român condamnat în Italia la 16 ani de închisoare pentru că în 2008 şi-a împuşcat iubita și i-a ars cadavrul, în regiunea Calabria, a fost prins joi, 8 decembrie 2022, de poliţiştii din țara noastră în localitatea sa natală, Dezna, din județul Arad.

Bărbatul urmează să fie prezentat judecătorilor în vederea demarării procedurilor pentru extrădare, au transmis reprezentanții Poliției Române, conform Digi24.

Se numeşte Ştefan Petru Valea, are 50 de ani și pe 8 septembrie 2008 a împușcat-o cu cinci focuri de armă pe iubita sa, Monica Alexandrescu (31 de ani), în localitatea San Gregorio d’Ippona din Calabria.

Velea a transportat apoi cadavrul într-o zonă rurală izolată și i-a dat foc, după care a împins-o într-un râu. Rămășițele femeii au fost găsite o săptămână mai târziu, pe 14 septembrie.

Ștefan Valea a fost condamnat la 24 de ani de închisoare în primă instanță, însă a fost achitat în apel. Hotărârea a fost anulată de Curtea de Casație, care a dispus începerea unui nou proces în apel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma acestuia, bărbatul din Dezna a fost condamnat în luna februarie a acestui an la 16 ani de închisoare, însă nu a fost găsit pentru a fi încarcerat. El a fost dat în urmărire generală de către autorităţile judiciare italiene.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai oraşului Sebiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru acţiuni speciale au depistat un bărbat de 50 de ani, din Dezna, căutat de autorităţile judiciare din Italia pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În anul 2008, bărbatul şi-a împuşcat concubina, a ars cadavrul, în interiorul unei maşini, pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria.

Bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, pentru luarea măsurilor legale”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.